Hip, hot & happening

Ik snap het niet

Waarom, maar dan ook écht waarom, wil je in hemelsnaam een frikandel in een oliebol doen? Of chocola in een kroket? Of red-velvet-saus bovenop een frietje? Daar zit toch helemaal niemand op te wachten?

 

Of ik even wat leuks wilde schrijven over nieuwe trends, was de vraag. Tuurlijk. Geen probleem. Dus ging ik maar denken, wat ik je dit jaar kon schenken. Oh nee, sorry, ik zit nog een beetje met m’n Sinterklaasgedicht in mijn hoofd. Ik ging dus even zoeken naar nieuwe trends, dat was het. Beetje scrollen door m’n Facebook en toen las ik ‘Alsof we het ergste nog niet hadden gehad; de oliebel’. Oliebel? Wat is dat? Nieuwsgierig als ik ben ging ik dus maar even kijken. En het ging hier dus over een oliebol waar een frikandel in zat.

 

Nu ben ik heel erg van nieuwe trends. Ik houd alle modetrends bij. Vind het hartstikke interessant om erachter te komen waarom ze nu juist op dit moment hip zijn. Daar zitten namelijk allerlei sociologische redenen achter. Maar er is nu dus een trend gaande waar ik helemaal niks mee te maken wil hebben. En dat is om bepaalde traditionele etenswaren te mixen met iets waar het helemaal niet bij past. Bijvoorbeeld deze nieuwe oliebel. Waarom, maar dan ook écht waarom, wil je in hemelsnaam een frikandel in een oliebol doen? Of chocola in een kroket? (Ja, dat bestaat ook.) Of red-velvet-saus bovenop een frietje? Daar zit toch helemaal niemand op te wachten?

 

Hoeveel mensen kopen die dingen überhaupt? Dat kunnen er niet veel zijn. En het irritantste vind ik nog wel dat we elke keer denken dat het niet gekker kan, en oh jawel hoor, dan komen ze weer met iets nieuws. Gatver. Nu hoop ik dat ik niemand beledig met dit stukje. Helemaal prima als jij die oliebel voor je oliebol wil inruilen op nieuwjaarsavond. Maar ik vind het gewoon een ontzettend onnodige publiciteitsstunt. Zo. Volgende keer schrijf ik over iets leukers, beloofd!

Oliebollen op een bord in een polaroid

Door: Danique van Leeuwenstijn

Danique is coördinerend redacteur bij Franska.nl. Samen met haar Britse vriend woont ze in het hartje van Londen. Zelf is ze gek op reizen, gezelligheid, koken, goede wijn, en vintage treasures.

Afbeelding van Danique van Leeuwenstijn