Hij komt, hij komt

 

Ja hoor, daar is-ie dan eindelijk. De avondklok.

 

 

Nou was ik al stikchagrijnig door dat kaa-uu-tee januariweer buiten, hoor ik net dat Blue Monday helemaal niet bestaat. Dat is namelijk ooit bedacht door een reisbureau om ervoor te zorgen dat mensen in januari al een vakantie boeken. Een broodje aap-verhaal dus en hartstikke nep. En om het allemaal nog erger te maken krijgen we vanaf morgen nieuwe, nog strengere, maatregelen en een avondklok.

 

Volgens mij was het niet zozeer de vraag of ie zou komen, maar wanneer. Een avondklok dus. Nou, die mocht het kabinet van mij al veel eerder instellen. Want er is toch al geen bal meer aan om ’s avonds de deur uit te gaan. Alles wat het leven leuk maakt is nu dicht of voorgoed gesloten.

 

Hoewel het aantal besmettingen fors naar beneden gaat, is de angst voor de Britse variant behoorlijk groot. Zeker als je bedenkt dat deze 30 procent besmettelijker is. Kun je nagaan hoe snel dat gaat. Geen wonder dat er iets moet gebeuren. Dan maar de boel helemaal op slot. Morgen aan het begin van de middag is er weer een ‘persco’ en dan zullen Rutte en De Jonge het een en ander toelichten.

 

Volgens de NOS is de avondklok al in een vergevorderd stadium voorbereid. Zo krijg je waarschijnlijk een boete van €95.- als je zonder geldige reden op straat bent. Moet je de hond uitlaten, een hulpbehoevend iemand ondersteunen of reis je naar je essentiële werk, dan mag je wel naar buiten. Thuiswerken is dus niet langer de norm, het wordt verplicht. Tenzij het echt niet anders kan.

 

De politie zal haar handen vol krijgen aan het handhaven van deze nieuwe maatregel. Andere dingen zullen geen prioriteit meer hebben. Maar ja, iedereen is toch al thuis waardoor er niks meer in te breken valt.

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit