Hij had macht én meisjes
 

Dit vuile vriendje van Jeffrey Epstein loopt vrij rond.

 

Soms vraag je je af wat er moet gebeuren om iemand daar te krijgen waar hij hoort. Talloze getuigenissen van modellen die hem beschuldigen van machtsmisbruik en verkrachting, foto’s van hem en Ghislaine Maxwell op het privé-eiland van ‘beste vriend’ Jeffrey Epstein, een onthullende documentaire, 60 Minutes, waarin zijn wanpraktijken werden getoond. Maar ondertussen… Jean-Luc Brunel huppelt vrolijk in het rond.

 

Wie is Jean-Luc Brunel?

Een, inmiddels, 74-jarige Fransman, die een carrière als modellenscout had. Dat deed hij niet onverdienstelijk. Zo ontdekte hij Christy Turlington, Sharon Stone en Mila Jovovich. Eind jaren ‘90 werd hij al uit zijn functie ontheven omdat hij de handjes niet boven de dekens hield, zal ik maar zeggen. Hij vluchtte naar Amerika waar zijn leven een, voor hem positieve, wending kreeg, want daar ontmoette hij Ghislaine Maxwell die dacht: deze man kunnen Jeffrey en ik goed gebruiken en hem voorstelde aan zijn future best friend Jeffrey Epstein.

 

Want zeg je macht en meisjes, dan trekt Epstein zijn portemonnee. Dus zo ronselde Jean Luc modellen voor feesten en partijen en danste hij zelf vrolijk mee in het misbruikparadijs van Jeffrey Epstein. Volgens Epstein-aanklager Virgina Giuffre Roberts (de vrouw die ook door prins Andrew zegt te zijn misbruikt) heeft Brunel meer dan duizend meisjes geleverd aan Epstein, die vervolgens met allemaal seks heeft gehad.

 

Toen Epstein werd gearresteerd, dook Brunel voor de zekerheid onder maar dook later weer op. Ze hadden overigens allebei een huis aan de chique Parijse Avenue Hoche in het 8e arrondissement.

 

Brunel is twee keer getrouwd geweest. Het zal je niet verbazen I: het waren allebei modellen. Het zal je niet verbazen II: hij is van allebei weer gescheiden.

 

Jean-Luc Brunel was recent weer in het nieuws omdat Nederlands model Thysia Huisman een boek publiceerde waarin ze de nacht waarin hij haar verkrachtte en hoe dat haar leven beïnvloedde beschreef.

 

Wordt vervolgd. Althans, dat hoop ik. Zonder happy end. Voor Brunel.

 

Door: May-Britt Mobach

Afbeelding van May-Britt Mobach