Hier moet je op letten als je naar Frankrijk, Spanje of Griekenland op vakantie gaat
 

Er gelden nieuwe, strengere maatregelen in de populairste vakantielanden. Hier moet je op letten als je binnenkort op vakantie gaat.

 

 

Het kan je niet ontgaan zijn dat het aantal besmettingen in Nederland schrikbarend snel oploopt. Maar dat is helaas niet alleen hier het geval, ook in de populaire vakantielanden stijgt het aantal mensen dat besmet is. Daarom worden er nieuwe maatregelen afgekondigd die misschien ook op jouw vakantiebestemming van toepassing zijn.

 

In Frankrijk geldt code geel en moet je vanaf begin augustus kunnen bewijzen dat je volledig gevaccineerd bent, net hersteld bent van een coronabesmetting of dat je negatief getest bent als je met het openbaar vervoer wil reizen of een openbare gelegenheid bezoekt zoals een café of een museum. Alleen als je volledig gevaccineerd bent mag je een horecazaak bezoeken. Ons ministerie van Buitenlandse Zaken zoekt nu uit of Nederlandse vakantiegangers voor deze meldingsplicht de internationale QR-code in hun CoronaCheck-app mogen gebruiken.

 

Voor het vasteland van Spanje geldt een oranje reisadvies. Dat betekent dat wordt geadviseerd om daar alleen naartoe te gaan als je een noodzakelijke reis moet maken. In sommige steden geldt een avondklok of mag er een beperkt aantal mensen bij elkaar komen. Omdat de Spaanse eilanden nog op geel staan, gelden die restricties daar niet. Dus reis je naar Mallorca, Menorca, Ibiza of de Canarische Eilanden, dan is er voorlopig nog niks aan de hand.

 

Griekenland, dat groen is op de kaart, heeft besloten dat je vanaf aanstaande vrijdag alleen welkom bent in restaurants of cafés als je volledig bent gevaccineerd. Je mag wel buiten op het terras gaan zitten als je (nog) niet (volledig) bent ingeënt. Het ministerie van Buitenlandse Zaken zoekt ook voor Griekenland uit wat deze maatregel voor consequenties heeft voor Nederlandse vakantiegangers.

 

Wil je meer actuele informatie kijk dan even op de reiswijzer van de ANWB of check de reisadviezen op Nederland Wereldwijd.

 

BRON: NOS

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit