‘Als dat er niet is, ga ik niet’

 

Wij Nederlanders kunnen eigenlijk niet meer zonder, op vakantie, blijkt uit onderzoek. Waar we het over hebben? Wifi natuurlijk! Ja, fraai is het niet. Maar kijk eens eerlijk naar jezelf. Hoe vaak per dag pak jij je telefoon?

 

Ooit weleens zo’n roodverbrande Brit rond zien waggelen tijdens je vakantie? Je op een terras kapot geërgerd aan lompe Russen of hard gelachen om een groep Japanners die, zonder verder ergens op te letten, alleen maar achter hun selfiestick aanliep? Ieder land staat wel ergens (niet zo best) om bekend als het gaat om vakantie houden. ‘Going Dutch’ wordt altijd gezegd over onze gewoonte om na een etentje de rekening te delen. Daar is nu een, gelukkig niet hinderlijke, digitale variant op die in het toerisme steeds vaker gebruikt wordt: ‘go Dutch, get online’. Want wat blijkt uit onderzoek van reisconcern Thomas Cook? De aanwezigheid van wifi is voor ons het belangrijkste criterium bij het boeken van een vakantie.

 

We hebben er een digitale variant bij op ‘going Dutch’

 

Nu zijn we daar niet alleen in, want de meeste Europeanen vinden het erg belangrijk, maar met 82% voeren Nederlanders de lijst aan. Dus als je de buren voortaan hoort beweren dat ze ‘heel bewust’ een paar weken aan digitale detox gaan doen, denk er dan maar achteraan: hou jij jezelf maar lekker voor de gek…

 

Journalist Caroline Griep doet iedere dag weer een poging tot opgeruimd leven. Daar schrijft ze over. En over alles wat er verder bij komt kijken om haar bestaan als zzp’er, emptynest-moeder, vrouw van 50+ en herstellend borstkankerpatiënt op de rails te houden.

Fotografie portret: Esmee Franken, visagie: Linda van Iperen, haarstylist: Mandy Huijs