Wist jij dit over zonnebrand­­crème?

 

Wist jij bijvoorbeeld dat ‘waterproof’ zonnebrand eigenlijk helemaal niet bestaat? En: we vertellen je of een dure zonnebrandcrème beter is dan een goedkope.

 

1. Hoe hoger de SPF, hoe beter?

Een hogere SPF (factor) betekent niet dat de zonnebrandcrème veiliger is. Wanneer je een zonnebrand gebruikt met SPF 30, betekent dat dat je 30 keer langer in de zon kunt blijven dan wanneer je geen bescherming draagt. Maar SPF 50 betekent dan weer niet dat je 50 keer langer kan zonnen. Na twee uur is de zonnebrandcrème erafgewassen of door je huid geabsorbeerd. Blijven smeren dus.

 

2. Waterproof zonnebrand bestaat niet

Wanneer er op je zonnebrandcrème staat dat-ie ‘waterbestendig’ is, betekent dat dat de SPF in de crème nog 80 minuten nadat je in het water bent geweest werkt. Als er op een zonnebrandcrème staat ‘waterproof’, ‘sweatproof’ of: ‘zorgt de hele dag voor bescherming’ is dat lariekoek. Zelfs ‘waterbestendige’ zonnebrandcrèmes moet je meermalen per dag aanbrengen, want zweet, water en jezelf afdrogen met een handdoek zorgen ervoor dat de beschermlaag verdwijnt.

 

3. Waarschijnlijk smeer je te weinig zonnebrandcrème

Bij het testen van de zonnebrand wordt alleen al het gezicht ingesmeerd met één eetlepel zonnebrand. Dus wil je echt zoals op de verpakking staat goed beschermd zijn, dan weet je wat je te doen staat!

 

4. Zonnebrandcrème houdt veroudering van de huid tegen

Je zult het al vaker gehoord hebben, maar het is toch echt wetenschappelijk bewezen. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat mensen die dagelijks zonnebrandcrème gebruiken 24 procent minder rimpels of huidveroudering vertonen dan mensen die dat niet doen. Dus niet alleen smeren op vakantie, ook als je thuis de deur uitgaat.

 

5. Een goedkope of dure zonnebrandcrème aanschaffen?

Staat er SPF 30 op een zonnebrandcrème, dat móét het ook SPF 30 zijn in Nederland. Er zit dan ook niet enorm veel verschil tussen dure of goedkope zonnebrandcrème, alleen qua geur kan het verschillend zijn. Het voordeel van goedkopere zonnebrandcrèmes is dat je er niet te zuinig mee om gaat, met dure crèmes doe je vaak zuiniger.

 

6. Wit T-shirt

Veel mensen trekken met het zonnen een wit T-shirt aan omdat ze denken dat dat de zon weerkaatst. Maar wist je dat je je daaronder ook gewoon in moet smeren? Een wit T-shirt staat namelijk gelijk aan factor 15 in zonnebrandcrème.
 

 

Winnen!

Ga jij binnenkort weg en moet je je zonnebrand nog kopen? Wacht even en doe eerst mee met deze waanzinnige win-actie. Misschien win jij dit pakket t.w.v. €152,90 van Collistar wel!

 

Alles wat je ervoor hoeft te doen, is onze Facebookpagina liken. Vervolgens naar het bericht gaan en daar een reactie achterlaten met de reden waarom uitgerekend jij dit pakket verdiend hebt. Degene met de beste reden wint.
Geen Facebook? Email je reactie naar info@franska.nl

 

Dit zit allemaal in het te winnen pakket:

  • Collistar Badhanddoek
  • Magic Serum Multi-action perfect hair 5 in 1, 150 ml €19,95
  • Active Protection Sun Spray SPF 50+ Supersnelle applicatie waterresistent, 150 ml €30,75
  • After-sun balm moisturizing restructuring 400 ml, €36,95
  • Supertanning dry oil SPF 15 200 ml €28,75
  • Moisturizing restorting after-sun body balm in the shower, 250 ml €22,75
  • After-sun rebalancing cream-shampoo €13,75

 

 

Smeer ze!