Bloemetjes, bijtjes, biertjes

 

Maartje: Lekker eten op unieke plekken, wie houdt er niet van? Met dank aan het steeds groter wordende pop-up aanbod, de vele (food)festivals en seizoensrestaurants waar gekookt wordt naar jaargetij en aanbod, schuiven we steeds vaker aan op dat soort adressen.

 

Denk bijvoorbeeld aan eilandrestaurant Vuurtoreneiland (er is zowel een zomer- als een winterversie) en Vers Hoeksche Waard, twee bewezen foodie adressen met een hoog bijzonderheidsgehalte, beloofd. En we hebben een nieuwe parel: het Nederlandse Lowlander Beer organiseert namelijk een rondtrekkende serie van diners waarbij het thema ‘botanicals’ centraal staat: de Botanicals Dinner Series.

 

Eerst even terug naar Lowlander Beer: dit vrij nieuwe Nederlandse biermerk is eropuit de ‘Lowlands’ (weer) op de kaart te zetten als grootse makers van kwaliteitsbieren, zoals de Lage Landen dat waren in de tijd van de grote Nederlandse zeevaarders. Meegebrachte kwaliteitsbieren werden verhandeld op hun pioniersmissies en onder andere kruiden en specerijen werden hiervoor mee terug gebracht. Met deze kruiden en specerijen – daar heb je de botanicals – brouwt Lowlander Beer nu de knapste biertjes (plaatjes van etiketten inclusief) met ingrediënten als vlierbloesem, koriander en zoethout. Klinkt wellicht een beetje gek maar smaakt heerlijk. En om te laten zien dat goed eten minstens zo lekker smaakt met een goed glas bier, heeft Lowlander de Botanicals Dinner Series in het leven geroepen. Na een groot succes vorig jaar in de Hortus Botanicus in Amsterdam breidt de serie dit jaar uit met etentjes op unieke plekjes in ons land en daarbuiten. Ze trappen af met etentjes in de tuin van Het Smaakmuseum in Odijk en vervolgens in Greenhouse Living in Rotterdam. In ‘de tuin van’ en ‘greenhouse’. Juist. Veel groen op de locaties, de botanicals in zowel het viergangendiner als in je bierglas en voeg daar een intieme setting door een beperkt aantal kaarten aan toe. Dat klinkt als een goed recept voor een memorabel dinner.

 

 

4 t/m 6 augustus Smaakmuseum Odijk en 22 t/m 25 augustus Greenhouse Living Rotterdam.

 

Mocht je op de data in Odijk en Rotterdam niet kunnen, geen paniek: er staan nieuwe etentjes aan te komen in Kopenhagen, Edinburgh, Leeds, Birmingham en opnieuw in de Hortus Botanicus in Amsterdam.

 

Kaartjes voor het 4-gangen diner inclusief 4 bijpassende biertjes zijn €55 en hier verkrijgbaar.

 

 

Bart@Bartsboekje.nl is de bijnaam van Maartje Diepstraten, met dank aan vader Diepstraten. Haar lifestyle-blog staat bol van tips en adressen over Het Goede Leven. Maartje is getrouwd met Dirk en woont met mopshond Willem in Amsterdam.