Vuurtoreneiland

 

Maartje: ‘Zomerrestaurant’ viel tot voor kort te lezen als je het Vuurtoreneiland in Amsterdam (of eigenlijk: Durgerdam) googelde. Dat is achterhaald: in de winter van 2016 werd er een met kaarsen verlichte bunker gecreëerd om het succes van de zomermaanden te kunnen evenaren. Succes? Ja, nogal. 

 

 

 

 

 

Restaurant Vuurtoreneiland begon in 2013 als pop-uprestaurant, op een eiland in het Markermeer voor Durgerdam met alleen een vervallen fort en Amsterdams enige vuurtoren. Er kwam een kas en een Spartaanse buitenkeuken, dat was het, en er was al snel geen tafel meer te reserveren. Gasten betaalden een vaste prijs voor de overtocht en een seizoensgebonden menu van vooral veel vergeten groenten en af en toe een bijzonder stuk vlees en/of vis. Feest. En dat blijft zo, ook in 2017. Maar let wel, het duurde in 2016 soms slechts enkele minuten tot de kaarten voor het Vuurtoreneiland uitverkocht waren, vandaar dat er nu per maand een voorverkoop is voor de aankomende maand. Wat kost dat dan, een avond Vuurtoreneiland? Behoorlijk wat, dat moet gezegd: een kaart voor Vuurtoreneiland kost €90 p.p. Dat is inclusief boottocht, aperitief en hapjes op de boot, menu, wijnarrangement, water en koffie of thee.

 
Wanneer de voorverkoop is?

Maandag 1 mei om 12 uur start de voorverkoop voor juni.

Donderdag 1 juni om 12 uur start de voorverkoop voor juli.

Zaterdag 1 juli om 12 uur start de voorverkoop voor augustus.

Dinsdag 1 augustus om 12 uur start de kaartverkoop voor september.

 
En mocht je daar nou even geen budget voor hebben, of je pakt mis, maak er dan thuis een zomers feest van. Ik ben sinds de tip van Monique verslingerd aan deze ice tea.

 

 

Bart@Bartsboekje.nl is de bijnaam van Maartje Diepstraten, met dank aan vader Diepstraten. Haar lifestyle-blog staat bol van tips en adressen over Het Goede Leven. Maartje is getrouwd met Dirk en woont met mopshond Willem in Amsterdam.