Hi-la-risch: SNL doet het Amerikaanse debat na

 

Kleine kans waarschijnlijk dat je het debat tussen Trump en Biden hebt meegekregen, vorige week dinsdag. Volledig begrijpelijk ook, hoor.

 

Het was namelijk vooral anderhalf uur twee bejaarde oude mannen die tegen elkaar tekeer aan het gaan waren. En dan een middenman, Chris Wallace, die enigszins de rust probeerde te bewaren (spoiler: dat lukte niet). Trump heeft het voor elkaar gekregen Biden letterlijk geen énkele keer te laten uitpraten en klapte dicht toen hij werd gevraagd zich uit te spreken tegen wie supremacy.

 

Ik denk dat het debat perfect wordt omschreven door het een volledige shitshow te noemen. En wat kunnen we het beste doen met zo’n shitshow? Juist, er maar de humor van inzien. En laat dat maar over aan Saturday Night Live. Die staan sowieso al bekend om hun geniale sketches. Alec Baldwin is wederom gestrikt als president Trump, die meer op Trump lijkt dan Trump zelf. En — zo leuk — als Biden is acteur Jim Carrey voor de gelegenheid weer teruggekeerd naar SNL. De laatste keer dat hij te zien was hier, was in de jaren ’90.

 

Bizar, want hij lijkt echt zó niet normaal veel op Biden. Chris Wallace (gespeeld door Beck Bennett) is natuurlijk ook van de partij, die vooraf aangeeft dat hij denkt dat hij ‘a really, REALLY good job’ gaat doen vanavond (spoiler: dat lukt niet).

 

Natuurlijk komt de besmetting van het coronavirus bij Trump aan bod, wat hij eerst een hoax noemt en vervolgens verklaart ‘and that statement will NOT come back to haunt me later this week.’ 

 

Gewoon maar even kijken. Ze zijn alle drie zó spot on dat ik er gewoon voor kies dat dit het echte debat is geweest. Zoals ze zelf zeggen: ‘It’s funny, as long as you don’t live in America.’

 

 

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer