Lustrum!

 

Janny: We vieren een lustrum vandaag en daarom wil ik m’n lieve Martine bedanken, met wie ik zo ontzettend veel lol heb gehad en van wie ik zo veel geleerd heb. Een vrouw van grote klasse!

 

De vijfde aflevering van het vijfde seizoen. Een taarten-lustrum. En dat moest gevierd worden met én door de bakkers. Wat hebben we in deze aflevering (net als in die van eerdere seizoenen) lekkere  taarten geproefd maar ook misbaksels gezien. Ik durf overigens niet te tellen hoeveel calorieën ik in al die afleveringen HHB naar binnen heb gewerkt. Maar ik heb het er zonder meer voor over. Echt geen spijt van! Wat een ongelooflijke hoeveelheid heerlijkheden en talent hebben we voorbij zien komen.

 

Niemand had die eerste aflevering kunnen vermoeden dat het programma uit zou groeien tot zo’n succes! Aan de wieg van het succes van de serie staat natuurlijk Martine Bijl. Hoeveel lol André, Robert en ik nu ook met elkaar hebben, dat vlakt het plezier niet uit dat ik met Martine had. Martine met haar subtiele humor, haar briljante observaties. De giechelbuien die we regelmatig samen hadden en waarvoor we meer dan eens een berisping kregen. Ik durf te stellen dat het succes van het programma voor het grootste deel aan haar te danken is. Hoewel ze dat nooit toe zal geven. Veel te bescheiden. 
Ze zei niet direct ja. Ze moest echt overtuigd worden. In eerste instantie zag ze toen ze gevraagd werd, het hele programma niet zitten. Maar als Jan Slagter iets in zijn hoofd heeft, zit het niet ergens anders en met een grote taart in het Amstel Hotel wist hij haar voor het programma te winnen. En wat een goede keuze en match! 

 

Vanaf dag één was ik dol op Martine, heb ik haar met grote bewondering gadegeslagen en heel veel van haar geleerd. Onder schijnbaar gemak gaat grote discipline schuil. Taalvaardigheid, snelheid in reageren en humor lijken misschien simpel maar betekenen niks zonder gevoel, zonder timing. Martine met haar no nonsens-taalgebruik en fenomenale woordenschat.

 

Als pubers renden we op onze blote voeten met een schaal oliebollen over het gras

 

Lieve Martine, je weet het:  ik hou van jou en ben je dankbaar voor alle mooie momenten en hoop er nog veel, heel veel met je te hebben. 

 

We hebben als opgeschoten pubers op blote voeten met een schaal oliebollen over het gras gerend met Robert als kerstman achter ons aan onder het luid uitroepen van ‘hohoho!’ en gierend gelachen om idiote versprekingen. We hebben mopperend  gebibberd van de kou en puffend geklaagd over de hitte, maar we hebben vooral een geweldige tijd gehad. En weet je wat ik nou zo bijzonder vind? Dat jij tegen MIJ zegt dat je het fijn vindt om te zien dat André en ik zoveel plezier hebben.
Heb je dan klasse of niet?

 

 

PS: Vorige week ook zo gelachen om dat ontzettende grappige filmpje? Kijk het hier nog even terug.

 

 

Fotografie: Roland Reinders en privébeeld.

Janny van der Heijden draagt graag jurken, pakjes en hoge hakken. Bekend als stijlvol jurylid van ‘Heel Holland Bakt’ en presentatrice van ‘Landinwaarts’, schrijft ze dagelijks over eten, drinken en koken en proeven. Ze heeft twee zoons en is oma van twee kleindochters. De komende weken houdt Janny ons op de hoogte van het wel en wee in de tent van HHB.