Slagroom in
je haar

 

Janny: André meent het goed hoor, met me. Dat plagerige kan ik prima hebben. Maar ik neem wél wraak… haha!

 

Ik hoef het niet te vertellen denk ik, het is wel te zien. Wij hebben ongelooflijk veel plezier met elkaar tijdens de opnames van ‘Heel Holland Bakt’. Met elkaar, met de bakkers, met de camera- en geluidsmensen, de harde werkers van productie en uiteraard de redactie. Het klinkt misschien heel duf, maar echt, het is een feestje van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat. En het zijn lange dagen.  Zeker in het begin als er nog veel bakkers in de tent staan. Heel lange dagen zelfs. Dagen van twaalf, soms dertien uur en langer en dat dan twee dagen achter elkaar. Dat zou niet leuk zijn als we geen plezier met zijn allen hadden. Bjorn Franke, mijn allerliefste stylist die precies weet wat me mooi staat (en een feilloos oog heeft voor merken die bij me passen) heeft weleens gezegd dat hij nog nooit zoveel gelachen heeft tijdens opnames van welk ander programma dan ook.

Bjorn en Viviënne aan het werk.

 

 

‘Ik word soms ‘de vliegenstrip’ genoemd omdat er van alles wat er niet hoort aan me vastplakt’

 

Viviënne de Rop, de geweldige en superlieve visagiste, die me elke week weer mooi maakt, verliest me geen seconde uit het oog omdat ik nog weleens een lik slagroom in mijn haar heb of van het ene op het andere moment (door stiekem te proeven) mijn lippenstift van mijn lippen laat verdwijnen. En geloof me, zelfs daar kan ze hoofdschuddend om lachen. Monique Visscher die haar af en toe vervangt heeft me gierend van de lach ‘de vliegenstrip’ genoemd omdat er gewoon direct van alles wat er niet hoort aan me vastplakt. Dus je voelt het al, er is geen enkele reden om te denken dat er ook maar iets ’fake’ is tijdens de opnames. Als ik keihard lach om de grappen van André over mijn snoeplust is dat omdat ik het ook echt grappig vind. Omdat ik weet dat hij het echt niet bedoelt om me te kwetsen maar als plagen. 

 

Hij verbaast zich namelijk oprecht over mijn proef-enthousiasme.

 

Dus heb vooral geen medelijden met mij om zijn grappen. En André is echt compleet onverwacht in zijn doen en laten. Ik weet nooit wat hij gaat zeggen, zoals deze week zijn opmerking  ‘Ik sta hier naast de Heel Holland Bakt-tent…  O nee, het is Janny…’ en bedankt. Wat ik wel van tevoren wist, is dat ze last minute een hoed voor me hadden geregeld. Waarom, daar had ik niks achter gezocht. Ik dacht serieus omdat het zo warm was en het leuk was als gimmick. Ik moest hem op hebben naast André bij het zwembad in de openingsscène. Toen de grap gemaakt was ontstond spontaan het idee om ‘zogenaamd’ wraak te nemen… met een bommetje. Maar dan moest André ook echt nat worden… en ik met water in mijn mond excuus uitproesten.

 

Zo dus.

 

 

Fotografie: Roland Reinders.

Janny van der Heijden draagt graag jurken, pakjes en hoge hakken. Bekend als stijlvol jurylid van ‘Heel Holland Bakt’ en presentatrice van ‘Landinwaarts’, schrijft ze dagelijks over eten, drinken en koken en proeven. Ze heeft twee zoons en is oma van twee kleindochters. De komende weken houdt Janny ons op de hoogte van het wel en wee in de tent van HHB.