Het wil maar niet zo vlotten met de zomervakantie van Femke Halsema

 

Dacht Femke Halsema dit jaar eindelijk eens te genieten van welverdiende vakantie, is er weer wat loos in de hoofdstad

 

Weet je nog, vorig jaar, de puberzoon van de Amsterdamse burgemeester was opgepakt toen hij ’s nachts met een vriendje in een verlaten woonboot zat te chillen. Dat was op zich niet zo bijzonder, maar hij had wel een echte revolver op zak. Een onklaar gemaakt exemplaar, maar toch. Saillant detail was dat de echtgenoot van Femke het wapen in de ambtswoning had verstopt. Het was allemaal niet zo handig, het werd breed uitgemeten in de pers en zo het werd het voor Femke een zomervakantie om nooit te vergeten. 

En nu is er weer gedoe waardoor haar vakantie in het water valt. De afgelopen maanden was het er heerlijk rustig maar sinds de versoepeling van de maatregelen tegen het coronavirus wordt het centrum van Amsterdam weer overspoeld door dagjesmensen en toeristen. De rolkoffers zijn weer terug en dat is met een pandemie natuurlijk niet zo handig.
 
Het is lastig om anderhalve meter afstand te houden in de smalle stegen en straten van de binnenstad. En ondanks dat er in de Kalverstraat en op de Wallen al eenrichtingverkeer was ingesteld, bleek het toch veel te druk. Het risico op verspreiding van het virus wordt zo veel te groot.
 
Dus pakte Femke haar koffers weer in om naar huis te gaan. Dit keer om met de politie en het Openbaar Ministerie te vergaderen over hoe ze die bezoekersstroom in goede banen kunnen leiden. Wat zou het fijn zijn als al die toeristen hun verstand gebruiken en met rolkoffer en al de stad verlaten. Want het aantal besmettingen loopt in de hoofdstad alweer snel op en daar zit echt helemaal niemand op te wachten. 
 
Zo zie je maar, het is altijd wat. Moeder zijn van een opgroeiende puber geeft vaak gedoe, maar moeder zijn van de hoofdstad ook…

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit