Griekse balletjes

Lekker als hapje, als lunch of als hoofdgerecht. Op ballen-dag mag het allemaal!

 

Gisteren deelde ik de gevulde aubergines met je en ik kan nog steeds niet ophouden over de heerlijke Griekse keuken. Vandaag gaan we voor de Griekse balletjes. Het is tenslotte ballen-dag!

 

Dit heb je nodig

  • 3 knoflooktenen
  • 1 ui
  • 2 el peterselie
  • 500 g half-om-half gehakt
  • 1 ei
  • 2 sneetjes wit brood
  • 1 tl munt
  • 1 el oregano (optioneel)
  • 10 el olijfolie
  • peper en zout

 

Zo maak je het

Snijd de knoflooktenen, de ui en peterselie fijn. Doe deze ingrediënten in een grote kom en voeg het gehakt en het ei toe. Snijd dan de korstjes van het brood af. Verkruimel vervolgens het brood en voeg aan de schaal toe. Als laatste voeg je de fijngemalen munt, oregano en 6 eetlepels olijfolie toe. Kneed dit mengsel goed, zodat er balletjes van gemaakt kunnen worden. Maak er kleine balletjes van en bak ze in een pan met de resterende olijfolie. Bak ze goed gaar en breng tijdens het bakken op smaak met peper en zout.

 

Tip: Serveer dit recept met pitabroodjes en tzatziki of Griekse salade.

 

Eet smakelijk!

 

Door Meagan Suares

 

Meagan is redacteur bij Franska.nl. Ze woont in een studentenhuis in hartje Amsterdam met zes gillende huisgenoten. Studentenmaaltijden vindt ze maar niks, dus staat ze elke avond in de keuken voor iedereen te koken. Ze is dol op reizen, gezelligheid, lekker eten, drinken en ‘af en toe’ sporten.