De lekkerste Griekse balletjes

 

Weet je wat? Als ik dan dit jaar niet naar Griekenland op vakantie kan, haal ik Griekenland toch gewoon naar hier?

 

Het zijn rare tijden. Maar als ik dan niet naar Griekenland op vakantie kan, dan haal ik al dat lekkers toch naar mijn eigen keuken? Dan bedenk ik dat Griekse terrasje er gewoon bij.

 

Dit heb je nodig

  • 3 knoflooktenen
  • 1 ui
  • 2 el peterselie
  • 500 g half-om-half gehakt
  • 1 ei
  • 2 sneetjes wit brood
  • 1 tl munt
  • 1 el oregano (optioneel)
  • 10 el olijfolie
  • peper en zout

 

Zo maak je het

Snijd de knoflooktenen, de ui en peterselie fijn. Doe deze ingrediënten in een grote kom en voeg het gehakt en het ei toe. Snijd dan de korstjes van het brood af. Verkruimel vervolgens het brood en voeg aan de schaal toe. Als laatste voeg je de fijngemalen munt, oregano en 6 eetlepels olijfolie toe. Kneed dit mengsel goed, zodat er balletjes van gemaakt kunnen worden. Maak er kleine balletjes van en bak ze in een pan met de resterende olijfolie. Bak ze goed gaar en breng tijdens het bakken op smaak met peper en zout.

 

Tip: Serveer dit gerecht met pitabroodjes en tzatziki of Griekse salade.

 

Eet smakelijk!

Door: Meagan Suares

Meagan woont in een studentenhuis in hartje Amsterdam met zes gillende huisgenoten. Studentenmaaltijden vindt ze maar niks, dus staat ze elke avond in de keuken voor iedereen te koken. Ze is dol op reizen, gezelligheid, lekker eten, drinken en ‘af en toe’ sporten.

Fotografie: Nikita Holst

Afbeelding van Meagan Suares