Herinner je je deze nog?

Onze lieve collega’s van FavorFlav hebben van eten hun vak gemaakt. Je moet bij deze lekkerbekken zijn voor de beste recepten, geinige weetjes en de laatste eettrends. Willen wij natuurlijk ook van op de hoogte zijn. Vandaag: Snoep van toen we dat nog zomaar van onze moeders mochten eten.

 

 

Was bij jouw zwembad ook zo’n luikje, waar je snoep kon kopen? Waarschijnlijk gesponsord door de plaatselijke tandarts, want je kon er alleen maar giftig zoet snoep kopen, vol kleurstoffen en andere chemische rotzooi die in de jaren tachtig nog niet slecht voor je waren. Goed nieuws: die favorieten van het zwembadwinkeltje zijn nu nog steeds te koop, en in jouw portemonnee zit nu iets meer dan vijftig cent van je mooie rapport!

 

Schuimblokken
Als je zo’n blok op je tong legde, dan plakte het vast. En om een of andere reden was dat nou juist zo fijn.

 

 

Likschelpen
In een plastic schelp zat een klont gekleurde suiker en dat kreeg je er alleen maar uit door eraan te likken. Je hele gezicht onder, handen plakkerig, knalrode tong en een suikerkick van jewelste. En hysterisch als je moeder die vieze plastic schelp weggooide.

 

 

Fire Balls
Keiharde kauwgomballen met peper en kaneel, dus je verbrandde je mond eraan. Zeker weten dat de orthodontist regelmatig klontjes fire balls tussen slotjesbeugels uit moest pulken.

 

 

Plofrijst
Met handen tegelijk naar binnen proppen, want je werd er toch niet misselijk van. En met je zakgeld kon je er kussenslopen vol van kopen want het was belachelijk goedkoop.

 

 

Poeder in een buisje
Ik weet zeker dat je dit snoep was vergeten, maar dat je nu de foto ziet en alweer precies weet hoe het smaakt. Zuur! Zoet!

 

 

Snoephorloge
De hele middag paradeerden we rond met een snoepketting of snoephorloge. Met een scherpe hoektand kun je de snoepjes van het elastiek bijten – eerst de oranje, die waren het minst lekker. En als je alleen nog een viezerig elastiekje had, bleef dat grote uurwerk nog over. Wat een genot.

 

 

Dipstokjes met knetterpoeder
Likken aan het snoepstokje, dopen in het poeder en dan luisteren aan elkaars wangen of het al knetterde. Kan me niet voorstellen dat er ouders zijn die dit tegenwoordig nog een goed idee vinden om aan hun kroost te geven.

 

 

Kauwgum uit een tube
De slimmerik die de hele tube in een keer in z’n mond leegkneep, kon de rest van het uur niet meer praten.

 

 

 

 

Door: Redactie FavorFlav