Heimwee naar je hond

4 rare dingen die je doet

 

Wij zijn inmiddels ruim drie weken met vakantie. De laatste keer dat ik zo lang van huis was, was voordat ik kind of kraai had. Ja, mijn geliefde, maar die had ik bij me. Dus heimwee, dat woord kende ik niet. Nu heb ik bijna alles wat me lief is opgetild en mee naar Italië genomen, behalve ons kleine, wollige dier. Nu is ze in de beste handen bij de liefste vrienden die minstens zo goed voor haar zorgen als wij (ik denk dat er nog meer lange wandelingen worden gemaakt, waar ik het ’s avonds nog wel eens wil afraffelen) maar het gemis is groot. Het groeit met de dag.

 

Ik probeer me avonden met plenzende regen voor te stellen waarbij ik mezelf van Netflix en open haard moet scheiden om Monti te laten plassen en poepen, net als zondagochtenden waarop ik me nog heel graag een keer zou willen omdraaien, maar het niet doe omdat ik weet dat ze smachtend voor de kamerdeur ligt te wachten op ene knuffel. Het helpt allemaal niet. Ik heb hond-heimwee. En blijkbaar ben ik nier alleen.

 

Google leert me dat er onderzoek is gedaan naar huisdierbezitters met vakantie zonder dier en dit is wat ze doen.

 

1.   Bellen met hun dier

Dat doen wij dus ook. Eerlijk gezegd alleen als ze bij mijn ouders is. Bij anderen schaam ik me er te veel voor. Maar Facetimen, haar naam roepen, de geluidjes maken die we maken als ik haar knuffel. Echt gênant, maar zij vindt het fijn, wij vinden het fijn en we doen er niemand kwaad mee, dus.

 

2.   Cadeautje kopen voor je dier

Hebben wij nog niet gedaan, maar zouden we zomaar kunnen doen. Een halsbandje, een kleedje, een diertje om in te bijten.

 

3.   Een kaart sturen naar je dier

Dat gaat zelfs mij een vleug te ver. Ook omdat ik echt niemand een kaart stuur. En omdat ik haar hier echt geen plezier mee doe.

 

4.   Fantaseren over volgend jaar

Dat ze dan gewoon mee moet. Dat we dan met de auto het hele end naar Zuid-Italië rijden en desnoods niet meer naar het strand gaan. En ondertussen tellen onze meisjes de dagen tot ze ons kleine wollige dier weer in de armen kunnen sluiten.

 

Het moet allemaal niet gekker worden….

 

Sta je op het punt een hond te nemen en heb je nog wat overredingsmateriaal nodig voor je huisgenoten? Hier zijn de goede redenen om een hond te nemen.

Door: May-Britt Mobach

Afbeelding van May-Britt Mobach