5 klinkende redenen om een hond te nemen

 

Alle tijd om eens wat topics ter tafel te brengen. Een hond bijvoorbeeld. Want die wil je al jaren, maar je krijgt het er maar niet door gedrukt. Ik wapen je met stevige argumenten. Knappe kop die daar nee tegen kan zeggen.

 


 

1. Hondenbezitters lachen meer

Er is onderzoek gedaan waarbij mensen werd gevraag dom af te vinken hoe vaak ze lachten op een dag. Dit werd aan vier groepen gevraagd. Hondenbezitters, honden- en kattenbezitters, kattenbezitters en mensen zonder honden en katten. Wat bleek, de hondenbezitters scoorden het hoogst, gevolgd door de honden en kattenbezitters en daarna op afstand gevolgd door de andere twee groepen.

 

2. helpen tegen depressies

Als je naar een hond kijkt, maak je oxytocine aan wat een gevoel van geluk en saamhorigheid geeft. Oxytocine wordt ingezet bij mensen die lijden aan schizofrenie en depressie.

 

3. Een hond maakt je socialer

Denk eens aan al die praatjes in het park die je maakt. Voor mij is het niet nodig maar ik kan me zo voorstellen dat de hond de nieuwe aanspraakaanleiding is.

 

4. Kinderen met een hond hebben minder allergieën

Jonge kinderen die opgroeien in een huis met een hond hebben minder last van allergieën en van astma. Een dierproef van de University of California San Francisco toont aan dat muizen die blootgesteld worden aan stof uit een huis waar een of meerdere honden wonen, veranderingen ondergaan in hun darmflora.

 

5. Hondenbezitters zijn fitter

Want je wandelt. De hele tijd. En wat blijkt. Hondenbezitters wandelen nog meer dan je verwacht dat ze zouden doen. Blijkbaar hebben ze de smaak te pakken en wandelen ze dat het een lieve lust is.

 

En af en toe met je neus in de wind is goed voor de mens. Beetje een met de natuur, wind in je haren, de paden op de lanen in en kijk eens hoe gelukkig je bent. 

 

Door: May-Britt Mobach

Afbeelding van May-Britt Mobach