Heeft de geluksvogel een hond of een kat?

 

Wie is er gelukkiger… degene die een hond heeft, of juist een kat? Dat is een serieuze vraag die gesteld wordt in een onderzoek dat al veertig jaar de barometer is van het geluksgevoel in de Verenigde Staten.

 

Geestig he? Dit wordt gevraagd in een onderzoek naar de Amerikaanse samenleving dat ook gaat over dat ook politieke voorkeuren, cultuur en gedrag. De hondenbezitters zouden twee keer zo gelukkig zijn als de kattenbaasjes. En heb je zowel een hond als een kat dan zit je ergens in het midden.
 
Van de mensen die zeggen dat ze erg gelukkig zijn heeft 36% een hond, 28% een kat en een hond, en 32% heeft helemaal geen huisdier. Kattenpersoneel staat helemaal onderaan met 18%.
 
Nou haak ik toch een beetje af hoor. Ik ben stapelgek op mijn Takkie, maar dat betekent toch niet dat mijn leven veel leuker is dan dat van mijn buren die een dikke rooie kater hebben? En was mijn oma ongelukkiger omdat ze een kanariepietje had? Tuurlijk niet!

 

Mijn vader was dol op zijn paard, een enorm beest dat heel erg van knuffelen hield. Bij mij in de buurt woont iemand die al jaren dikke maatjes is met zijn papegaai. Gaat al ruim dertig jaar goed tussen die twee. Op de Huishoudbeurs zagen Danique en ik iemand die heel erg vrolijk werd van een enorme gele slang. 

 

 

En dan had hij ook een heel grote vogelspin. Daar gingen zijn ogen echt van glimmen. Brrrrr!

 

Daar werd ik dan weer een beetje panisch van. Want de aaibaarheidsfactor van die harige pootjes vond ik lang niet zo hoog als die van mijn teckel.

 

 

Bron: The Washington Post

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit