Hier wil je ook naar­­toe!

De Huishoudbeurs bestaat al sinds 1955, hoog tijd dat we er eens gingen kijken. En wat is het leuk!

 

Samen gingen wij op pad naar de huishoudbeurs. En dat was me het uitje wel. We waren er allebei nog nooit geweest. Wisten ook niet zo goed wat we moesten verwachten. Maar wat we allemaal tegenkwamen? Dildo’s, slangen, vogelspinnen, hondenmassages, en eten. Heel veel eten. En daarnaast natuurlijk ook de leukste spulletjes voor in huis. Schoonmaakspullen. Kleren. Accessoires. Keukenspullen. Huidverzorging. Make-up. Een heerlijke foodcourt. Alles waar je eigenlijk naar op zoek bent voor een leuk uitje met vriendinnen of familie.

 
Wat het leukste was? We kwamen erachter dat de Huishoudbeurs voor alle leeftijden is. Irene kwam weer heel andere dingen tegen die ze leuk vond dan Danique. En dat was heel grappig om te zien. Dus schrijven we dit artikel samen. We hebben allebei een lijstje gemaakt met de dingen die we het leukst vonden. Kijk maar:

 

Irene

Huishoudelijke snufjes
Uiteraard vond ik de allernieuwste snufjes op huishoudelijk gebied. Ik was hartstikke blij om ook hier de emmers met de cactussen weer te zien. Dat paste helemaal bij het heerlijke lenteweer buiten. En het is tenslotte de Huishoudbeurs, nietwaar.

 

Eten!
Er was natuurlijk ook van alles te proeven. Met en zonder calorieën. Van een gezonde snack uit de muur, tot zuurstokken in alle maten en kleuren van de regenboog. Doe mij die wijnzuurstok maar. 0% alcohol, prima toch?!

 
Bloementaarten
Ik zag ook deze geweldige bloementaarten. Een super cadeau voor iemand die iets te vieren heeft. Moet je zien hoe mooi! In prachtige kleuren, met echte rozen.

 


 

De hondenmasseur
En mijn favoriet van deze beurs was toch wel de hondenmasseur. In een bomvolle zaal lag er een enorme hond op een matje heerlijk te relaxen. De masseur kriebelde het beest lekker op zijn buik en hij werd helemaal zen. Daar had ik na al die kraampjes vol met de allerleukste spulletjes ook wel zin in.
 

Voor de mannen…
En mocht je op de beurs nou net effe teveel hebben genoten en gekocht, laat je meneer dan deze tips lezen. Dan zul je hem nooit meer horen zeuren!

 

 

Danique
 

De vintage winkeltjes
Natuurlijk houd ik van winkelen. En ik houd nog meer van vintage. Dus was dit hele gebied écht voor mij gemaakt. Ik kon lekker losgaan want jeetje wat was er veel. Hartstikke leuke kleding. Leuke vrouwen die er veel van wisten. En dat allemaal voor een goede prijs. Houd ik van.

 

 
De slang
Tja, als ik dan een pleintje langsloop waar een man met een twintig kilo zware slang staat, dan moet ik die slang natuurlijk op mijn schouders hebben. Om maar even te bewijzen dat ik hartstikke stoer ben. Ook al vond ik het stiekem best wel spannend. Toen ik de vogelspin op iemands hand zag aan mijn linkerkant rende ik echter wel heel snel van het plein af. Gelukkig liep ik recht tegen het kraampje met de lekkerste zoenen aan.

 

De zoenen
Iedereen die mij kent weet dat ik zoetigheid niet kan weerstaan. Dus moest ik natuurlijk zo’n lekkere zoen proberen. Die met karamelvulling is een échte aanrader. Het was ver-ruk-ke-lijk!

 

 
Het foodcourt
Met alles wat je maar wil. Dunkin’ Donuts, Asian Streetfood, Heineken alcoholvrij bier, Hemaworst, een wijntheater waar je allemaal winetastings kan doen… Hier had ik uren kunnen blijven zitten.

 

 

 

De Huishoudbeurs in de RAI in Amsterdam. Tot en met zondag 24 februari. Ik zeg doen!

Door: Redactie Franska.nl

Afbeelding van Redactie Franska.nl