High in de Albert Heijn

 

 

Toen ik vanmorgen in de Albert Heijn boodschappen deed gebeurde er iets raars. Ik stond bij het schap met de pindakaas en de chocoladepasta en in mijn ooghoek zag ik ‘m staan: een heel grote kast vol met schoonmaakmiddelen…

 

 

 
In de meest gezellige kleuren. Roze wasknijpers, gifgroene schoonmaakdoekjes, paarse afwasborstels en knalblauwe emmers met cactussen en flamingo’s erop. Flamingo’s! Hoe bedenk je het? En daar hoorde ik het zachtjes roepen…

En een eindje verderop stonden schalen vol met hyacinten in allerlei kleuren. De blauwe druifjes en gele narcissen stonden werkelijk naar me te schreeuwen… Ireen, het voorjaar komt eraan!

 

 

Ik rook die heerlijke lentezon al. Ik werd er gewoon high van. Hoorde zelfs de vogeltjes kwetteren en zag opeens dat er alweer meer licht in de lucht zit. Heb jij ook door dat het pas na half zes vanavond donker wordt?

 

Nog maar eenenzestig dagen en dan gaat de klok weer een uurtje vooruit. Zomertijd, here I come!

 

Als de voorjaarsbollen in de winkel liggen kom ik een beetje terug uit mijn diepe winterslaap. Dan zie ik mezelf alweer in de lome avondzon op een terrasje zitten met een glaasje knisperend witte wijn. Die eerste dag dat ik weer met m’n blote voeten in m’n schoenen loop. Ken je dat gevoel?

 

En die schoonmaakmiddelen doen het hem. Want wat is er fijner dan poetsen met een emmer flamingo’s? Doen ze toch wel goed bij de Appie. Ik krijg bijna zin in die voorjaarsschoonmaak… Bijna hè?! Ik moet het natuurlijk ook niet overdrijven.

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit