Heb je deze trailer van de nieuwe Downton Abbey film al gezien? 

 

In mijn agenda staat er een rood kruis op 28 april. Dan moet je mij niet bellen want dan zit ik in de bios… 

 

 

 

Want dan is de première van de nieuwe film Downton Abbey: A New Era. Het heeft even geduurd, maar dan heb je ook wat. Een schitterend nieuw verhaal met geliefde oude bekenden. De 6 seizoenen en 5 kerstspecials op Netflix heb ik werkelijk verslonden. Soms zat ik zelfs tot 5 uur ’s ochtends nog te kijken omdat ik er niks van wilde missen.

 

Want hoe heerlijk is het om te verdwijnen in een serie die tot in detail klopt? De kostuums, het kasteel en zelfs de manier waarop de tafel is gedekt. En gelukkig doet bijna de hele cast van de serie ook mee met de film. Robert Crawley, Lady Mary, Mister Carson en zelfs de inmiddels 87-jarige Maggie Smith als de dowager countess of Grantham. Nog net zo scherp en cynisch as ever.

 

En om haar geheime cadeau dat ze ooit in haar mysterieuze verleden ooit zomaar van een man kreeg draait het allemaal in deze film. Een werkelijk schitterende villa in Zuid-Frankrijk die ze al die tijd voor haar familie verborgen heeft weten te houden. Terwijl de verbaasde familie naar het zonnige zuiden afreist voor een vakantie in dit bijzondere huis wordt Downton Abbey omgetoverd tot een filmset. Iets heel bijzonders in die dagen want de film stond nog in die tijd nog in kinderschoenen. Downstairs is iedereen in rep en roer en heeft mister Carson zijn handen vol om het huis op orde te houden.

 

 

Er zijn een paar nieuwkomers in de cast zoals Hugh Dancy (Homeland), Laura Haddock (White Lines) en die heerlijke Dominic West als puissant rijke aristocraat, een rol die hem weer op het lijf geschreven is.

 

Blok 28 april dus in je agenda want vanaf die datum is Downton Abbey: A New Era dan exclusief te zien in de bioscoop.

 

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit