De nieuwe film van Downton Abbey: En ze leefden nog lang en gelukkig?

De nieuwste film over de familie Crawley is pas in de lente hier in de bios. Maar ik geef je alvast een klein voorproefje van Downton Abbey: A New Era.

 

 

Al vind je niks aan het verhaal van Downton Abbey, dan nog zijn de serie en de films de moeite waard om te bekijken. Op het prachtige Highclere Castle, zoals het kasteel in het echt heet, maken ze de serie en de films zoals het er vroeger echt aan toe ging. Er is zelfs een historicus in de arm genomen om alles er zo waarheidsgetrouw mogelijk uit te laten zien. Dus smul ik van de kostuums van Lady Mary, de paarden en honden en al het lekkers dat er in de keuken downstairs door Mrs. Patmore gemaakt wordt.
 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Downton Abbey (@downtonabbey_official)


 
De familie Crawley maakt in één aflevering meer mee dan ik in mijn hele leven, maar dat maakt mij niet uit. Ik kan niet wachten op de volgende film die pas in maart bij ons in de bios te zien is, maar die dit weekend in Engeland in première gaat. Op Instagram zie ik al de hele week fragmenten voorbijkomen en dat maakt mijn honger naar meer Downton Abbey alleen maar groter.
 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Downton Abbey (@downtonabbey_official)


 
Waar is Maggie Smith gebleven, die de geweldig humeurige dowager countess Violet Crawley speelt, is zij er dit keer ook bij? En hoe zit het met de nieuwkomers, zoals de heerlijke Dominic West, en wat is hun rol in het verhaal? Gaat Tom, de voormalige chauffeur van de familie en echtgenoot van wijlen Lady Sybill, dan eindelijk trouwen, en met wie dan? En leefden ze dan tenslotte nog lang en gelukkig?

 

Hold your horses, ik moet dus nog even wachten, maar voor je het weet is het lente en draait de film ook hier in de bioscoop.

 

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit