Dol op Dasty

 

Dit is wat mij betreft de beste uitvinding sinds de paperclip en net zo goedkoop…

 

 

 

Ken je dat: een klodder pastasaus op je lievelingsblouse, je douchedeur vol met kalkspetters, of je pubers hebben weer eens tosti’s gebakken en een vette bende op het aanrecht achtergelaten. Vroeger stond ik me dan schuimbekkend af te vragen HOE ik die vlekken in vredesnaam ooit weg zou krijgen, maar tegenwoordig krijg je mij niet meer gek.

 

Waarschijnlijk ken je dit allang en loop ik hopeloos achter… Maar ik heb de beste uitvinding sinds de paperclip ontdekt en dat maakt mijn leven opeens een heel stuk helderder. De Dasty van de Wibra, dat is wereldspul dat iedere vlek of spetter te grazen neemt. Mijn huis is nog nooit zo schoon geweest.

 

Lachend sta ik bij de wasmachine, want even sprayen met de vlekkenverwijderaar en mijn blouse is weer als nieuw. Vreemde geurtjes verdwijnen uit de sportkleding die de pubers veel te lang in de tas hebben laten liggen walmen. En ook mijn meneer weet niet wat ie meemaakt als hij met de ontvetter uit de zwarte fles zijn barbecue te grazen neemt. Even sprayen en zelfs het meest hardnekkig aangekoekte vuil gaat er moeiteloos af.

 

Nu sta ik bijna te loeren of mijn huisgenoten niet per ongeluk met ketchup morsen als ze een tosti klaarmaken, zodat ik met mijn schoonmaakwonder aan de slag kan. In het aanrechtkastje staat inmiddels het hele assortiment in alle kleuren van de regenboog. Roze, geel, paars of blauw, iedere vlek heeft z’n eigen spray.

 

Natuurlijk ken jij dit spul al en nou ben ik benieuwd of je nog tips hebt, want ik heb helemaal de smaak te pakken. Dus hop, in galop naar de Wibra, want het kost geen drol en het ruikt nog lekker ook.

 

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit