Doe mij maar Dominic West

 

Het aftellen is begonnen want de opnames van seizoen 5 van The Crown zijn in volle gang. Met een weer aantal nieuwe gezichten…

 

 

 

Na vier seizoenen van The Crown heb ik er nog lang niet genoeg van. Inmiddels zijn we bij de jaren 90 aangekomen, een periode die ik me nog heel goed kan herinneren. Het gezicht van Diana was niet van de tabloids te slaan, iedereen had een grote hekel aan prins Charles omdat hij vreemdging en The Queen bleef er ogenschijnlijk stoïcijns onder.

 

Alhoewel…Tijdens een feest in november voor haar veertig jarig jubileum zei in haar speech dat het jaar 1992 niet bepaald een jaar was waar ze met plezier op terugkeek. Het was een annus horribilis. Daar had ze meer dan gelijk in. Het huwelijk van drie van haar kinderen liep op de klippen. Sarah Ferguson, de vouw van Andrew, was door paparazzi betrapt terwijl een vreemde man aan haar teen sabbelde, er was een boek over Diana dat de monarchie op haar grondvesten deed schudden en tot overmaat van ramp vloog een deel van Windsor Castle in brand, waarbij er ruim honderd kamers volledig verwoest werden. Genoeg drama om weer een serie te vullen zou je zeggen. Nou dat gaat ook weer gebeuren en ik kan niet wachten. Want de nieuwe cast is er ook eentje om van te smullen.

 

Imelda Staunton kruipt in de huid van The Queen herself. Natuurlijk ken je haar uit de Harry Potter films waar ze als Dorothea Omber net zulke felgekleurde mantelpakjes droeg als die van Elizabeth.

 

 

Jonathan Pryce neemt de rol van prins Philip over. Hij is bekend van zijn rol als The High Sparrow en een acteur die echt zijn personage wordt; griezelig goed gewoon.

 

Prinses Diana wordt gespeeld door Elizabeth Debicki, haar oogopslag is net als die van de Queen of People Hearts zoals ze zichzelf graag noemde. Elizabeth wilde eigenlijk ballerina worden, maar nu speelt ze de rol van haar leven als Diana.

 

Lesley Manville is prinses Margaret. Zij is voor mij weliswaar een onbekende, maar in de UK is ze een gevierd actrice met verschillende nominaties en prijzen op haar naam.

 

En dan Dominic West prins Charles. Ooh, Dominic, Charles mocht willen dat hij jouw looks had. Met een messcherpe scheiding in het haar en een doublebreasted jasje vind ik deze prins wel reuze sexy. Seizoen vijf kan mij dus niet lang genoeg duren, dat snap je. Overigens is deze getrouwde Dominic net zo’n schuinmarcheerder als Charles, gezien zijn kortstondige affaire die hij vorig jaar had met tegenspeelster Lily James.

 

 

Maar helaas moet ik er nog even op wachten. Als alles volgens planning loopt en corona geen roet in het eten gooit, is het hoogstwaarschijnlijk pas in 2022 op Netflix te zien.

 

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit