GTST in Monaco

 

Het vorstendom Monaco… Goede Tijden Slechte Tijden is er niks bij. Vreemdgangers, ongelukkige relaties, haute couture en waanzinnige feesten. Er rust sinds het jaar 1297 zelfs een heuse vloek op het liefdesleven van de prinselijke leden van het huis Grimaldi en tot op de dag van vandaag is het een grote tragedie.

 

Vorstenhuizen. Ik ben er gek op. Niets menselijks is hen vreemd. Bruiloften, liefdesbaby’s en natuurlijk lintjes doorknippen. Altijd is het nieuws en willen we het weten.

 

Sommige koningshuizen passen zo in een soapserie. Het onze is daar veel te netjes voor. Alhoewel Prins Bernhard in het verleden natuurlijk ook wel voor de nodige reuring zorgde; drie buitenechtelijke kinderen, de Lockheed-affaire en zijn dure levensstijl waren goed voor een heleboel gefronste wenkbrauwen.

 

Het Engelse koningshuis heeft ook roerige jaren achter de rug. Denk aan de affaires van Diana en Charles. Hun voormalige schoonzus Sarah Ferguson, vooral bekend als ex-vrouw van de Britse prins Andrew, was een feestnummer eerste klas en deed een hoop domme dingen waar ze achteraf dan ook behoorlijk spijt van had. Een van haar laatste missers was dat ze geld wilde zien om contact te leggen met haar ex-prins. Maar ook hier is de nieuwe generatie royalty een stuk gezapiger dan hun voorgangers. William en Harry zijn brave huisvaders geworden en halen zelden meer het nieuws met echte schandalen.

 

Nou, dan het vorstendom Monaco. Goede Tijden Slechte Tijden is er niks bij. Vreemdgangers, ongelukkige relaties, haute couture en waanzinnige feesten. Er rust sinds het jaar 1297 zelfs een heuse vloek op het liefdesleven van de prinselijke leden van het huis Grimaldi en tot op de dag van vandaag is het een grote tragedie.

 

Even leek het erop dat filmster Grace Kelly met haar gelukkige huwelijk met prins Rainier het tij kon keren. Maar toen zij bij een verschrikkelijk auto-ongeluk om het leven kwam, dacht heel de wereld weer aan die vloek. En hun drie kinderen zijn er niet gelukkiger op geworden. 

 

Prinses Caroline scheidde op piepjonge leeftijd van haar playboy, verloor echtgenoot nummer twee bij een bootongeluk en leeft inmiddels gescheiden van echtgenoot nummer drie, een doorgedraaide Duitse prins. Haar broer heeft een aantal kinderen bij verschillende vrouwen waar hij nooit mee wilde trouwen. Toen hij uiteindelijk met de Zuid-Afrikaanse Charlene een boterbriefje wilde halen, wilde zij een dag voor het huwelijk alsnog de benen nemen.

 

 

En dan hun jongere zusje Stéphanie. Die gooide de kont tegen de kribbe en trouwde doodleuk met een circusartiest en had een relatie met haar bodyguard. Ook die liefde was helaas geen gelukkige en binnen de kortste keren was ze een alleenstaande moeder met drie kinderen. Tsjonge.

 

Nu is de volgende generatie aan de beurt. Charlotte, de oudste dochter van prinses Caroline is sinds kort ook weer alleen. Zij is nog maar net bevallen van haar tweede kind en nu is de verloving met de vader van haar baby, net als die met de vader van baby nummer één, ook verbroken. De familie Sanders uit Goede Tijden verbleekt bij zoveel drama…

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit