Gordon Ramsay serveert gierend dure kinderporties en niemand is blij
 

Oh Gordon Ramsay, ik vind je zo’n held. Maar laatste tijd pak je het niet altijd even best aan, heb ik het idee. Zo vond ik jouw eigen interpretatie van een English Breakfast… Niet erg succesvol, om het netjes uit te drukken.

 

Niet erg succesvol, om het netjes uit te drukken. Wél erg duur, voor een plakje tomaat en twee eieren. En die prijzen, dat blijft een bron van ergernis. Want ook nu zijn fans niet blij. Dit keer vanwege een Sunday Roast die eerder lijkt op een kindermenu dan een royale roast. Een kindermenu van £45, dat dan weer wel.

 

Als ik denk aan een Sunday Roast, dan denk ik aan… ETEN. Héél veel eten. Lekkere grote stukken vlees. Eigenlijk gewoon een overdaad aan heerlijk vlees. Als er een all-you-can-eat restaurant zou bestaan die alleen op zondag open zou zijn met een Sunday Roast, zou ik er elke week zitten. Gat in de markt trouwens, of ben ik nou gek?!

 

Gordon Ramsay probeerde zijn Instagram volgers een beetje lekker te maken met de caption “Sundays at Savoy Grill…. roast sirloin of beef with all the trimmings…. absolutely stunning!!” Hij postte een foto van de Roast in kwestie en nou ja, er is precies niets absolutely stunnings aan.

 

Waar is die roast dan? Ik kan ‘m niet vinden?
Aanschouw: twee wortels, drie stukjes aardappel, wat broccoli, een Yorkshire pudding en een stukje vlees. Juist, dat lees je goed: een stukje. Wij willen een gigantisch stuk vlees bij onze Sunday Roast lieve Gordon, en het liefst meer dan één. En misschien moet meneer Ramsay ook maar eens opzoeken wat all the trimmings betekent (ik help je even: dat vertaalt zich als ‘alles erop en eraan’) want… Ik zie niets? Dit is toch een ieniemienie gerechtje waar helemaal niets erop en eraan zit?

 

 

Moet ik er wel even bijzeggen dat je voor die £45 drie gangen krijgt, waarvan dit het hoofdgerecht is. Maar kom op, als je naar een Sunday Roast gaat dan wil je niet drie gangen toch?! Nee, dan is de hele roast gewoon één gigantisch grote gang met oneindig veel eten. Gordon, you DONKEY, ik verwacht meer van je. Step up your Roast game, please.

 

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer