Gek op de reclame­folder-app

 

Hier in Huize Smit zijn we er gek op. We trekken ze nog net niet uit elkaars handen. De reclamefoldertjes.

 

Mijn meneer en ik zijn er gek op. De reclamefolders. ‘Zijn de boekies er al?’ is hier al jaren een begrip. Dat roepen we meestal op zondagmiddag tegen elkaar als we de foldertjes verwachten. Vaak ploffen ze rond 2 uur op de mat en dan rennen we nog net niet achter elkaar aan naar de voordeur, waar een dik pakket verse folders in zo’n dun cellofaantje op ons ligt te wachten.

 

Een van ons maakt een selectie van wat ie wil zien en de rest wordt terzijde geschoven zodat de ander daar alvast aan kan gaan beginnen. Ik kijk het liefst naar die van Karwei, Hema en Lidl. Mijn meneer is gek op die van Vomar, Praxis en Kruidvat. Verschil moet er wezen nietwaar? En Hollands als we zijn scannen we de koopjes om te kijken hoeveel we moeten omrijden om ergens dertig cent te besparen. 

 

Heel soms zit er een echte kortingsknaller bij. Nu we hier in huis aan het opruimen zijn geslagen blijken de opbergrekken bij de bouwmarkt in de aanbieding te zijn. Kijk, die hadden we toch nodig, nu houden we zomaar twintig euro in onze zak. Dat we die vervolgens weer aan andere onzinnige koopjes uitgeven is dan natuurlijk niet zo slim. Maar ja, gek op korting hè?! 

 

Sinds begin van dit jaar krijgen we de reclamefolders niet meer standaard in de brievenbus en maak ik gebruik van de reclamefolder-app. Reuze handig want ik kan hierin zelfs per product zien waar er een aanbieding is. Van bier tot cola en van wasmiddel tot nieuwe schoenen. Alleen is het lang zo gezellig niet als samen met mijn meneer die papieren foldertjes bekijken. 

 

Maar nu ik er zo over nadenk. Eigenlijk moet er een andere sticker op mijn brievenbus. Die van Loesje van de posters. Die waarop staat ‘Geen reclame s.v.p, wij hebben alles al’. Want hoeveel bier, shampoo en koffie heeft een mens uiteindelijk nodig….?

 

 

Foto credits Irene: Mien Smit

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit