Ga met de nachttrein naar één van deze zes Europese steden

 

Dit is echt bijzonder fijn nieuws voor een persoon als ik met vliegangst. Gelukkig is die angst niet zo erg dat ik het vliegtuig niet in stap, maar alsnog vind ik met de trein reizen zóveel fijner.

 

 

 

Gewoon met je koffer naar het station, instappen en niet meer op hoeven staan tot je op je bestemming bent. Dat vind ik heel wat meer ontspannen dan die gigantische (zeker de laatste week is dat het geval geweest) rijen voor de check-in en de scan voor je handbagage (en natuurlijk ben jij dan weer degene die eruit wordt gepikt en moet je ook nog even je schoenen uitdoen).

 

TUI begrijpt die frustratie blijkbaar, en daarom starten ze op 25 mei met nachttreinen naar maar liefst zes Europese steden: Kopenhagen, Praag, Wenen, Venetië, Milaan en Florence. Die treinen zullen vertrekken vanaf Amsterdam en Utrecht en vertrekken om half vijf ’s middags of acht uur ’s avonds. Wat héérlijk overzichtelijk dit, zeg. De ochtend daarna zul je dan op bestemming aankomen tussen acht uur en elf uur ’s ochtends.

 

TUI is hiervoor een samenwerking aangegaan met GreenCityTrip (onderdeel van Flywise), die al sinds oktober nachttreinen aanbiedt naar verschillende Europese bestemmingen. Dat bleek een groot succes (er moesten zelfs extra treinen worden ingezet) en nu met TUI erbij zal dat waarschijnlijk alleen nog maar meer worden.

 

Snap ik, want ik ga zéker dit jaar een treinreis plannen. Zet 11 mei maar alvast in je agenda, want dan gaan de tickets in de verkoop voor deze zes steden en dat zal nog wel eens heel snel kunnen gaan.

 

 

 

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer