De ideale vrouw?

 

Frits de redactiekat heeft behoorlijk specifieke wensen als het om zijn ideale vrouw gaat.

 

Zo zeg, mij is voor een tijdje de toegang ontzegd tot de redactie van franska.nl. Omdat Fritsje de hele dag chagrijnig is en niet gesteld blijkt te zijn op contact met de franska-vrouwen en hard en vals gaat krabben als een van die vrouwen aan hem zit. Nou, dat klopt wel. Maar het is niet persoonlijk hoor, ik ben gewoon altijd en overal chagrijnig en ik krab heren die aan me zitten net zo hard en vals. Ja, redactie van franska.nl, neem dan zo’n schattige kitten, zo’n zielig nepding, in plaats van een echte kat, ja, kan je er ook nog zo’n schattig videootje van maken dat wereldwijd viral gaat, al weet ik trouwens niet wat dat betekent, viral gaan, maar ik ben te zeer uit mijn humeur om dat op te zoeken, zoek het zelf maar op zeg. Ik heb wel wat beters te doen, bijvoorbeeld thuis vanaf de vensterbank chagrijnig naar buiten kijken, en dat een uur of zes achter elkaar.

 

Heerlijk!

 

Ik ben ook blij dat ik niet meer op die redactie mag komen omdat het er gezellig is. Want gezelligheid en poezen, dat is als honden en hersens, dat is als een witte legging en een jasje van Prada: het combineert gewoon niet.

 

Er was trouwens één vrouw op de redactie die lekker humeurig was. Saskia was dat, of Esmée, of misschien wel Esther, zoiets in elk geval, in elk geval een vrouw van in de veertig, of twintig, dat kan ook, eerlijk gezegd: voor een kat lijken alle vrouwen zo’n beetje op elkaar, net als mannen en honden. Maar die klaagde over de hitte, dan weer over de regen, voortdurend klaagde ze dat ze zo moe was en dat haar partner elke avond om half 10 in slaap sukkelt op de bank, dat ze een rotvakantie achter de rug had, dat elke dag voor haar een bad hair day is, dat haar linkerteennagel gescheurd was… en maar mopperen, kankeren en klagen, de héle dag door. Wat een leuk mens is die Rianne of Petra zeg; ja, waren ze allemaal maar zo bij franska.nl, daar zou wat mij betreft de boel flink van opknappen!

 

En let op, hier weer zo’n fijne tip van jullie Fritsje: zo’n vrouw als Ankie of Liesbeth kunnen jullie ook zijn. Denk elke ochtend bij het opstaan aan wat je had kunnen worden (rijk, getrouwd met George Clooney, villa aan het Como Meer, leuke tweeling!) en wat er van je geworden is (niet zo rijk, getrouwd met een zoutzak, koopwoning in Goes, twee verschrikkelijk vervelende pubers…), nou, dan lukt het toch wel om de dag verder mopperend, kankerend en klagend door te komen?

 

Vrouwen, succes ermee!