Berlin, du bist so schön!

 

Ik ben gek op stedentrips en Parijs is al jaren favoriet. Maar sinds deze vakantie heeft die Franse stad een geduchte concurrent gekregen…

 

Meneer en ik wilden op vakantie en onze kinderen van 18 en 20 wilden nog mee ook, hoe vind je dat! Dus kozen we voor een plek op acceptabele afstand met de auto, waar voor ieder wat wils te vinden is. Architectuur, fantastische musea, brede boulevards om te flaneren en lekkere tentjes voor koffie en een biertje. Dus boekten we een appartement en vertrokken we naar Berlijn.

 

 

We huurden elektrische stepjes om te stad te bekijken. Via de app Lime meld je je aan, pak je een step en kun je een half uurtje rijden. Daarna pak je weer een nieuwe. Ideaal!

 

Op zo’n drukke citytrip ben je ’s avonds wel toe aan een lekker drankje. De rooftopbar is mijn nieuwe ontdekking. Niet alleen fijn om lekker te hangen na een lange dag door de stad slenteren; je hebt vaak ook de mooiste uitzichten. De rooftopbar van Motel One Berlin Upper West heeft uitzicht op de Gedächtniskirche. Of die van het poepsjieke Hotel de Rome. Daar kijk je uit op het museumeiland, dat zelfs op de lijst staat van UNESCO World Heritage Site.  

 

 

Dat museumeiland is een schatkamer van de mooiste kunst. Van de oudheid tot het heden. Je weet gewoonweg niet wat je moet kiezen. De kaartjes moet je nu van tevoren reserveren en het is er rustig. Iedereen houdt gewoon afstand en je krijgt alle tijd om alles te bekijken. Aan de mondkapjes op je snoet ben je overigens zo gewend hoor.

 

Daarna was het weer tijd voor koffie met wat lekkers. Door de hele stad vind je de leukste koffietentjes en vele hebben een fijn terrasje om buiten te zitten.

 

 

Meine güte, wat is er veel zien. De Alexander Platz, de Brandenburger Tor, Checkpoint Charlie, de Potzdamer Platz, de koepel van de Reichstag, de Dom en zo kan ik nog eindeloos doorgaan. We hadden vier dagen, maar zijn lang niet aan alles toegekomen.

 

 

Je snapt het al, ik ga gewoon nog een keertje. Voor een boottocht over de Spree, om te picknicken aan de waterkant, om slot Charlottenburg te bekijken, om de botanische tuinen te bezoeken… und so geht es immer weiter.

 

Berlijn, je hebt m’n hart gestolen.

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit