Dierendag? Dierenweek!

 

Zag je de homepage van Franska.nl al? Als het goed is, likt die lieve hond je scherm even voor je af. Is dat ook weer schoon. De schat. Dieren zijn zo behulpzaam en lief. Extra veel reden dus om nu vast cadeautjes in te gaan slaan voor aanstaande woensdag. Dierendag. En zoals je al las doen we er hier op Franska.nl een hele week aan.

 
Heeft veel te maken met die liefjes van mij. Nou ja… liefjes… donderstenen ook wel zo af en toe. Misschien weet je het, misschien niet. Onze kater Sippi is ‘geholpen’, maar onze kat Missi is aan het rommelen geweest in de tuin met buurtkatten en nu hebben we dus drie kleintjes, sinds 2 juli. Ze hebben allemaal al een aanstaand huis, maar voorlopig zijn ze nog even bij ons. Nog tot 7 oktober… dan vliegen ze uit. Snik.

 
En de aller-, aller-, allerliefste dierenvriend die ik ken, onze overbuurvrouw, zorgt tijdens onze vakantie voor ze. En niet alleen zorgt ze voor ze, ze knuffelt, speelt, voedt ze op en stuurt me ook nog eens dagelijks verslag en filmpjes, zodat ik van veraf kan meegenieten. Ben ik zoooo blij mee. Ik kan haar niet genoeg bedanken. Bij deze door de lucht alvast heel veel XXXXXXXX!

 
Ik schreef laatst over burendag, dat ik dat dit jaar in Frankrijk ging vieren bij onze ex-buren, lees het hier maar. Waarop ik meteen van een van onze trouwste lezeressen Ingrid de reactie las: ‘Dat is apart. Franska viert burendag in Frankrijk.’ Klopt helemaal. Maar volgende week zijn we weer thuis en vieren we burendag dus ook met de overburen. Hebben wij lekker twee keer feest.

 
En die lieve schat die je scherm aflikt? Hoezo dan een hond en geen kat? A. Omdat ik ook gek ben op honden. B. Omdat die een grotere tong hebben, dat likt beter. C. Omdat ik geprobeerd heb die leukerd van onze Tamara na te tekenen. Zij had het laatst over haar hond, dat ze nog geen naam voor ‘m had. Lees hier maar. Intussen heet haar hond Lou.

 
En natuurlijk, nieuwe vrijdag, nieuwe tekening, nieuwe muziek op Radio Franska.

 

Veel plezier!

XF

  

Door Franska

Fotografie portret: Esmée Franken. Visagie: Charlotte van Gulik, Haar: Isabella Greuter