Tonijndip met witlof

 

Eigenlijk is er niets leuker dan onverwacht bezoek. Je hebt dan namelijk een goed excuus om even iets in elkaar te flansen. Zoals deze snaaihap. Blikje tonijn en mayonaise. Weghappen met witlof.  Eigenlijk heb je niet eens het recept nodig…

Weghappen kan ook met wortel, stengels bleekselderij of iets dergelijks. De saus kan ook met wasabi en mayo, of knoflook, citroen en mayo. Of met truffel uit een potje en mayo. Met een lekker dunne pesto ook niet verkeerd natuurlijk. En vooral niet aan je lijn denken.
 
Dit heb je nodig

  • klein blikje tonijn in olijfolie
  • pot lekkere mayonaise
  • half limoentje
  • 4 stronkjes witlof

Zo maak je het

Tonijn met 3 grote scheppen mayonaise in de keukenmachine tot een dikke crème maken. Als het mengsel te droog is nog wat mayonaise erbij doen. Wel zorgen dat het niet te dun wordt, want dan druipt het straks van de blaadjes af. Even proeven en dan naar smaak wat limoensap erbij. De crème in een schaaltje doen. Grote buitenste witlofblaadjes loshalen van de stronk (binnenste kleine stronkjes bewaren voor een salade). Blaadjes op een leuke manier in de saus steken. Zodat het lijkt op een waterlelie, die net opengaat. Als je de blaadjes uit het schaaltje haalt blijft er wat tonijncrème aanhangen. Zo eet je ze op.

 

Eet smakelijk!

 

Door Franska. Fotografie portret: Esmee Franken, Visagie Linda van Ieperen, Haarstylist Mandy Huijs

Witte balk met bol Franska