Doen! Reggio Emilia en de Parmigiano Reggiano

 

Er zijn zoveel plekken waar we vanuit Toscane op weg naar huis altijd zomaar langs rijden. Tot voor een paar jaar hadden we geen  idee wat er te zien en beleven is langs de snelweg. Intussen heb ik er een gewoonte van gemaakt onderweg een tussenstop van twee nachten in te plannen om even kennis te maken met een andere stad. Zo boekte ik twee jaar geleden een leuk hotel in Reggio Emilia. En kwam erachter dat het zonde was, dat we niet eerder gegaan waren. Wat een prachtige stad is dat! Ik zag al surfend dat je daar zomaar een Parmezaanse kaas-fabriek kunt bezoeken. Gewoon even mailen en ze zorgen overal voor. Je hotel wordt ook meteen even op de hoogte gebracht, dus zij houden in de gaten dat je op tijd vertrekt. Superleuk! Ik geef de link meteen even. parmigianoreggiano.com

 

‘Middenin de stad, met zicht op het grote plein’

 

We kregen zelfs zomaar een rondleiding voor twee personen. Helemaal privé, eigenlijk. Petje af voor het Consorzio di Parmigiano Reggiano. Die doen dat gewoon even. Je moet wel vroeg op om het hele proces mee te maken. Van melk die van de boeren bij de fabriek aankomt, en vervolgens tot een heel jonge Parmezaanse kaas wordt verwerkt. Proeven natuurlijk! En als je wilt ook kopen. Duurt alles bij elkaar hooguit een uur of twee. Dan ben je weer op koffietijd terug in de stad. Aanradertje! O ja. Het leuke hotel… niet doorvertellen. Hotel Posta is wat mij betreft de beste keuze. Middenin de stad. Moet je wel even dwars door de stad rijden , langs winkelstraatjes met een permit in je handen, maar dan heb je ook wat. Waar vind je nog een hotel met een (klein) parkeerplaatsje erín? Hier dus. hotelposta.re.it

Probeer een kamer met uitzicht op het grote plein te boeken.  Vraag vooral ook even aan de receptie waar je moet eten. Veel plezier!

 

Door Franska. Fotografie portret: Esmee Franken, Visagie Linda van Ieperen, Haarstylist Mandy Huijs