Italiaans wonen, zo doe je dat

 

Sonja: Dol als ik ben op alles wat met wonen te maken heeft, ben ik weleens een beetje verbaasd over de Italianen. Ondanks hun wereldberoemde design en goede smaak lijkt wonen namelijk vaak niet boven aan hun prioriteitenlijstje te staan. Daar prijken namelijk mode en lekker eten. Tóch hebben ze, hoe kan het ook anders, in hun huizen een verfijnd oog voor details en een neus voor het combineren van materialen zoals hout, zink en beton. Het kleurenpallet in een Italiaanse casa bestaat in de basis uit naturel, wit, bruin- en grijstinten.

 

Hout

Waarom alles in dezelfde houtsoort als je ook gewoon kunt mixen? Heb je wel een beetje durf voor nodig natuurlijk, maar het interieur wordt er heel spannend en eigen door. Gewoon doen dus: mixen & matchen van ruw hout met fineer, eiken met notenhout, whitewash met zwart hout.

 

Beeld: Features and more

Beter helemaal goed dan…

Beter helemaal goed dan net niet. Dat is typisch Italiaans, ze gaan voor het aller-, allermooiste en voor niets minder dan dat. Soms betekent dat even doorsparen, voor een echt pronkstuk zoals een kast, maar deze maakt jouw persoonlijke ruimte dan wel uniek en eigenwijs. En natuurlijk zet je daar dan je mooiste verzamelingen op of in. Laat zien wat je hebt, uitsloven mag!   

 

Beeld: Agent Bauer

 

 

De muur

Ben je één van die geluksvogels met zo’n mooie betonmuur, dan bof je. Voor alle andere betonliefhebbers weten wij DE truc om die typisch Italiaanse sfeer in huis te krijgen. Kalkverf zorgt voor een doorleefde look en zelfs in een nieuwbouwhuis geeft dit karakter aan de ruimte. Doordat het niet egaal wordt aangebracht, komt de muur als het ware tot leven. De traditionele Italiaanse kalkverf van Carte Colori is er in veel prachtige tinten. Succes verzekerd!

 

Beeld: Agent Bauer

De vloer

Misschien wel de basis waar alles mee valt of staat: de houten parketvloer. Hier straalt het  vakmanschap van af. Ieder houtje is met de hand ingelegd. Wat een luxe! Of je nu kiest voor dit arbeidsintensieve patroon of voor de klassieke visgraat, je huis wordt je er altijd mooier van.

 

Beeld: Agent Bauer

 

Sonja Balfoort heeft een grote liefde voor interieur, food en garden. Ze is dol op magazines en reist graag. Sonja is getrouwd en heeft twee kinderen.