Even over MAFS van gisteravond

paula remco mafs

 

Nou, mijn Pilates-lesje is nog nooit zo snel leeggelopen want iedereen wilde MAFS’en. Dat is tegenwoordig dus een werkwoord.

 

 

Eindelijk vond ik iets vermakelijk bij Maarten en Richelle. Niet dat ik ze stom vond, maar er was gewoon niet zo heel veel napraatwaardig, zal ik maar zeggen. Maar nu bezocht Richelle zijn huisje en hij vond het leuk dat ze er was. Echt leuk. Ja, echt leuk dat je er bent. Zijn huisje was hartstikke leuk, het moet gezegd. Richelle was aangenaam verrast. Ik, en Twitter met mij, moesten wel lachen toen ze zijn slaapkamer inspecteerde. ‘Gezellig ook.’ Een gevangenisbed is niet veel ongezelliger, maar liefde maakt blind, zullen we maar zeggen. Mij had het niet verbaasd als er een bijbel in zijn nachtkastje zou liggen, maar er lag een condoom en een zaklamp. Wilde plannen had Maarten voor deze nacht, zoveel was duidelijk. Ach, ik vind ze schattig en allebei hopeloos onhandig. Een bloemetje meenemen naar Maarten is lief bedoeld, maar het bezorgt die arme jongen weer vlekken in het nekje. Want hoe doe je dat? Bloemen + vaas zoeken + afsnijden = paniek.

 

Ik vind Laura en Cathelijne nog steeds aandoenlijk lief. Ik zie echte zenuwen en lieve kusjes. En dan moet je je door zo’n heel bord eten heen worstelen terwijl er ook nog een camera boven je hangt. Ik heb respect, groot respect. Hoe lief dat Laura een 9,5 geeft aan haar huwelijk en Cathalijne een 11. Ik vind ze zó leuk.

 

Mijn favorietjes blijven toch Remco en Paula. Een niet slagend huwelijk is een goudmijn voor de kijkcijfers. En ineens zag ik het licht: dit is expres gedaan. Er moeten altijd een paar Nicole en Martijntjes en Paula en Remcootjes tussen. Gewoon voor de spice. Voor het vermaak. Dat ik dat niet eerder heb gezien. Maar wow, Paula, jij geeft tijdens het groepsdiner wel weer even een voorbeeld van wat Remco net noemde: een totaal gebrek aan warmte.  En inderdaad: waarom doe jij mee met een programma waarbij je in een huwelijk wordt gekatapulteerd als je zegt dat je een type bent dat moet wennen aan situaties? Was dit dan überhaupt wel een verstandige keuze, Paula?

 

Oh, en dan op je hakken door de duinen. Met de hakken in het zand is nog nooit zo goed uitgebeeld. ‘Ik had het liefst nu naar huis gewild.’ En dan Remco’s reactie: ‘Oké.’

Misschien passen ze wel te goed bij elkaar.

 

Wel petje af dat ze toch bij elkaar op huisbezoek gaan. Is die auto echt van Remco? Zou dat een upgrade voor hem zijn?

Remco wil een normale huis-tuin-en-keukenkoffie. Verrassend. 

Remco kan ook wel wat sneertjes uitdelen. Paula: ‘Dit is de tuin.’ Remco: ‘Tuintje.’ Paula: ‘Voor mij is het groot genoeg. Ik heb niet zulke groene vingers.’ Remco: ‘Dat zie ik, je hebt het helemaal volgetegeld.’

Kijk, daar hark je niemand het bed mee in.

 

Een oplettende twitteraar zag nog een heerlijke oneffenheid bij de ondertiteling van Stephan en Patricia. Hij schuift haar stoel aan en in haar ondertiteling lezen we: ‘Ik vind het altijd fijn als een man geland is.’

 

Verder zag Wichian eruit als een KLM-piloot, wat mij alleen maar bevorderlijk lijkt voor wat stomende intimiteit.

 

En die arme Stephan, die wil misschien net iets te graag.

Of zoals Starbuck op Twitter zegt: ‘Die heeft een babykamer besteld, matching ANWB-pakken besteld en een tatoeage met het hoofd van Patricia op zijn rug laten zetten.’

 

Patricia die het haar van Stephan doet, ook cute. ‘Ik heb de afgelopen dagen wel gedacht dat het wel beter zou kunnen. Maar ja, hij heeft in ieder geval haar.’ Tja, daar kan Paula weer van huilen.

 

En of Patricia daar nou heel wiebelig van wordt is maar de vraag. Stephan, je kan zand beter los in je hand laten rusten: als je het te veel dichtknijpt, verlies je het. Gewoon even een tipje.

Door: May-Britt Mobach

Afbeelding van May-Britt Mobach