Aan alle haters van Amalia: dit is de nieuwe titel van de prinses

 

Na al het negatieve commentaar op haar postuur is deze nieuwe titel het beste wat Amalia kon overkomen en daarmee hebben alle haters het nakijken

 

 

Als negentienjarige wil je graag feesten en shoppen met je vriendinnen, weekendjes weg, een opleiding volgen en vooral onder de vleugels van je ouders vandaan. Dat is helaas allemaal niet weggelegd voor prinses Amalia. Ze wordt al een tijdje zwaar beveiligd en zit daarom min of meer opgesloten in het gouden kooitje van Paleis Huis ten Bosch. Gelukkig mocht ze begin februari met haar ouders mee voor een bijna twee weken durende kennismaking met het Caribisch deel van het koninkrijk. Even weg van de dreiging thuis.

 

Maar naast de leuke reacties op haar bezoek ging het op de sociale media vooral over haar gewicht. Mensen reageerden vaak zo negatief op haar figuur dat er zelfs in de buitenlandse pers over het ‘body shamen’ van de prinses werd geschreven. Dat doet natuurlijk iets met je. Het is nogal wat, twee weken lang met je ouders op werkbezoek en het commentaar dat je van het (online)volk krijgt is dat je te dik bent.

 

Daarom vind ik het zo gaaf dat Amalia nu een heel lange neus kan maken naar alle toetsenbordterroristen die lekker anoniem hun schimmige mening geven over haar kledingmaat. Want volgens het Franse blad Point de Vue is onze kroonprinses de meest begeerde royal vrijgezel van Europa. Het blad maakt elk jaar op Valentijnsdag een lijst bekend met beroemde en koninklijke vrijgezellen (d.w.z. ongetrouwd dus nog zu haben) van boven de achttien en dit jaar komt Amalia meteen met stip binnen op nummer één. Ze is dus de meeste begeerde royal vrijgezel van Europa. Zo! Iemand nog wat negatiefs te zeggen?

 

Met deze titel laat ze de Belgische prinses Elisabeth en prinses Ingrid Alexandra van Noorwegen achter zich. De vrijgezellen uit het lijstje kunnen scoren op drie verschillende punten, te weten roem, rijkdom en prestige, en Amalia krijgt in elke categorie de meeste sterren. Of Amalia nog steeds vrijgezel is in de ruimere zin des woords, is overigens niet bekend. Ik hoop voor haar dat ze dolverliefd is op een of andere leukerd en dat die haar een enorme bos rozen heeft gestuurd op Valentijnsdag. Zo eentje die haar gewoon neemt zoals ze is: prachtig. Met of zonder een maatje meer.

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit