En nu gaan al die mannen zeuren?

 

Wat nu, mannen? Gingen we eerst lachen om vrouwen die zich minderwaardig voelden, en nu dan hetzelfde lopen doen?

 

Want wat lees ik hier? Als de vrouw meer verdient dan de man, dan “lijdt” de man. Het staat er echt! Uit een nieuw onderzoek onder zesduizend Amerikaanse heterokoppels is gebleken dat mannen met een kleiner inkomen dan dat van hun vrouw hun positie in de relatie zien verzwakken. Als het op een scheiding zou uitlopen dan voelen zij zich kwetsbaarder, en dat zorgt voor stress tijdens de relatie, vergelijkbaar met hoe dat bij vrouwen het geval zou zijn. 

 

Tsss… Watjes. 

 

En dát na al dat geblèr dat vrouwen niet zo moeten zeuren. Ik hoor mannen vaak (niet altijd natuurlijk, dus niet meteen los a.u.b.) roepen dat ze het niet eens zijn met de hoogte van de alimentatie. Hun vrouw is altijd veel beter af dan zij na een scheiding, vinden ze. Maar nu ze zelf dus de klos dreigen te worden, voelt het blijkbaar toch heel anders. Nu vinden ze het toch maar heel erg weinig geld, waar ze het dan nog mee moeten doen. Hahaha. 

 

En ik las nog meer, trouwens! In de huishoudens waar de rollen “omgedraaid” waren, kwamen ook vaker problemen als depressies, vreemdgaan en echtscheidingen voor. 

 

Tssss… Zeurkousen. 

 

Als zij dus werkt, dan voelt ze dat ze ertoe doet! Zij krijgt waardering in de vorm van een salaris, en zo nu en dan een compliment. En als hij dan thuis het huishouden doet, voelt hij zich blijkbaar wat ondergewaardeerd en raakt hij in een dip. Of hij gaat dus vreemd om toch nog ergens wat waardering te scoren. Hiermee is dus meteen bewezen dat het huishouden een zeer ongezonde bezigheid is, mensen! Ik pleit dan ook voor véél hogere salarissen voor interieurverzorgers, en zeg dus: op naar het Malieveld met de potten, pannen, emmers en poetsdoeken! Na de boeren, bouwers en leraren, vind ik het nu wel tijd voor de volgende groep. Op de bezemsteel, in colonne over de snelweg, lijkt mij een goed alternatief als statement dit keer! 

 

Maar, o, wacht, ik zie nog meer! ‘Er zijn overigens ook mannen die geen enkele moeite hebben met een vrouw met een aanzienlijk salaris’, lees ik. ‘Die mannen wisten dat van tevoren, want zij werden verliefd op een vrouw die al meer verdiende dan zij.’ 

 

Watt??? 

 

Echt??? 

 

Oh, mag ik dan één keer??? Pleaseeeee…. En daarna zal ik het nooit meer zeggen…. 

 

Nou, komt ie hoor: 

 

Tsss… GOLDDIGGERS! 

 

Zo dat lucht op. 

 

En zullen we dan nu de mensen die thuis zorgen dat alles schoon, fris en aangevuld is maar eens gaan waarderen? Scheelt een hoop ellende, denk ik. 

 

Door: Tineke

Tineke is schrijfster van de boeken “Toch?” en “Stof Genoeg” en ze blogt ook zo nu en dan. Ze woont op het platteland met één (leuke) man, twee (lieve) kinderen, drie (onbespeelde) muziekinstrumenten, vier (wisselende) mantelzorgprojecten, een (bijna) vijfde boek, haar zesde (luie) kat, en (dus) ongeveer zeven muizen.

Afbeelding van Tineke