En, klopt het?

 

Volgens onderzoek is dít de grootste afknapper in een relatie…

 

Er zijn veel redenen om geïrriteerd te raken in een relatie. Is de een meer extrovert en elke avond het liefst omringd door vrienden, ligt de ander misschien veel liever op de bank met een goed boek. Misschien houdt de een van koken en laat de ander liever elke avond een maaltijd thuisbezorgen. Of misschien ligt het allemaal wel aan financiën, en wil de een meer sparen dan de ander… Het kan allemaal. Maar dit zijn nog lang niet de grootste afknappers. Nee, de grootste afknapper is iets waar je misschien niet meteen aan zou denken.

 

Het gaat allemaal om het huishouden. Best wel gek. Ik kan nog wel honderdduizend andere dingen bedenken die mij erger lijken in een relatie. Toch laat onderzoek van YouGov via The Independent zien dat dit de allergrootste afknapper is. Mensen vinden het simpelweg heel erg als ze met iemand zijn die het minder belangrijk vindt om het huis netjes te houden. Dit wordt zelfs als erger gezien dan een verschil in seksdrive.

 

Nu begin ik me wel zorgen te maken, ik ben niet zo van huishouden en schoonmaken. Mijn vriend daarentegen is een stuk netter. Oh, oh… Hopelijk gaat dat wel goedkomen als we over een paar maanden gaan samenwonen.

 

Herken jij dit probleem met je man? En hoe heb je het opgelost? Alle tips en ideeën welkom voor deze schoonmaak-hater…

 

Door: Danique van Leeuwenstijn

Danique is coördinerend redacteur bij Franska.nl. Samen met haar Britse vriend woont ze in het hartje van Londen. Zelf is ze gek op reizen, gezelligheid, koken, goede wijn, en vintage treasures.

Afbeelding van Danique van Leeuwenstijn