Vrouwen opgelet!

 

Samen met mijn oudere broer Lars woon ik in het hartje van Amsterdam. Al anderhalf jaar nu. Supergezellig natuurlijk. Samen sporten, eten bestellen en elke zondagavond languit op de bank om onze favoriete tv-series te kijken. Het gaat allemaal heel goed. Weinig ruzie en geen drama of gedoe. Dat is het allergrootste pluspunt om met een familielid te gaan samenwonen. Door al die jaren samen in het ouderlijke huis weet je wat je te wachten staat. 

 

Maaaaaar je kan niet alle ruzies vermijden

 

En als we dan een keertje ruziën, gaat het hoogstwaarschijnlijk om één simpel, stom, irritant, inieminiedingetje. En dat is het huishouden. Daar houden we gewoon allebei niet van. Want: saai. 

 

Maar daar hebben we wat op bedacht. Een heel goed en strak schema. Ik ga twee keer per week stofzuigen en houd de keuken en woonkamer schoon. Hij pakt de badkamer en wc één keer per week aan. En dat werkt. Best goed. Of, ja, meestal wel goed. Want soms vergeet je het. Of geen zin. Kan ook. En dat kan wel eens voor een kleine discussie zorgen.

 

Maaaaaar daar heeft de wetenschap wat op bedacht

 

Ik denk dat we het schema dat we hebben gemaakt wel overhoop kunnen gooien. Of, tja, overhoop gooien? Gewoon mijn naam er compleet afhalen. Want uit onderzoek blijkt dat mannen die vaker huishouden gezonder zijn. Fan.tas.tisch nieuws. Dus ehhh, schop je man vanavond lekker met stofzuiger, poetsdoekje, emmertje water en schoonmaakmiddel de keuken, badkamer en woonkamer in. Hard aan de bak. Want ja, de wetenschap liegt niet. 

 

Lieve Lars, vergeet vanavond de afwas niet, he? 

 

 

Door Danique van Leeuwenstijn