Schiet op nou!

 

Hup, hup! Schiet op nou! Blijf staan. Kom op! Ga open. Zomaar een greep uit de dingen die je mij hoort zeggen als ik druk ben in de keuken. Of de stofzuiger wil legen. Of de schone afwas in de kast aan het ruimen ben. Raar? Hoezo? Wie weet helpt het wel. En anders helpt het mij wel om m’n ongeduld een beetje te kunnen uiten. Binnenvetten schijnt niet goed te zijn  voor een mens, heb ik altijd gehoord.

 

Dus…gooi het eruit!

 

Moet je ook eens proberen. Of doe je het al lang? Soms werkt het namelijk echt. En eigenlijk heb ik er stiekem nog lol in ook. Met de benzinepomp doe ik trouwens altijd een spelletje. Of ik zonder kijken exact het aantal liters dat erin zit op dat moment, meegeteld heb. In hetzelfde tempo als de tank dus. Anders sta ik me daar echt dood te vervelen. Je moet er zelf iets van maken in die bibberkou.

 

Het allerleukste (vind ik tenminste) zijn de tolpoortjes bij de Italiaanse snelwegen. Die praten namelijk zelf ook. Zit ergens een mevrouw in verstopt, die nadat je betaald hebt en terwijl de slagboom omhoog gaat ‘arrivederci’ roept. Zo sympathiek. Ik kan het niet nalaten om dan iets terug te roepen. Ciao! Of gewoon ook arrivederci. Zal vragen of m’n man het een keer filmt als we er zijn. Zul je zien dat ik niet zit te liegen.

 

 

 

Door Franska

Fotografie portret: Esmee Franken. Visagie: Linda van Ieperen. Haarstylist: Mandy Huijs.