Een zomerhit is als een fotoboek

 

Zit jij ook al lekker te sudderen in de zon? Koel drankje, lekker boekje en natuurlijk een fijne zomerhit in je hoofd.

 

 

Eindelijk hebben we zonnige dagen te pakken en daar hoort natuurlijk een knaller van een zomerhit bij. Wie het dit jaar gaat worden, daar ben ik nog niet helemaal achter. Maar ik dein vandaag met 24 graden in de schaduw in ieder geval lekker mee met mijn klassiekers.

 

Want bij ieder jaar hoort wel een fijne zomerhit. Het is eigenlijk als een soort fotoboek, je weet meteen weer wat je destijds deed als je bepaalde muziek hoort. Zo danste ik in 1986 tot 4 uur in de ochtend in een discotheek in Harlingen op de Holiday Rap van Mc Miker G en Dj Sven. Was ik in 1993 ziek van verdriet door een foute vakantieliefde en kon ik alleen maar heel treurig La Solitudine van Laura Pausini meeneuriën. Wat een drama was dat. Heerlijk. (Zeg ik achteraf heel stoer.) Toen ik in 2002 net bevallen was veroverde Las Ketchup (what’s in a name…) de wereld met hun Ketchupsong in zelfverzonnen onbegrijpelijk gebrabbel. Gaf niks want iedereen kon het meezingen, van Haarlem tot Honolulu.

 

Heb jij dat ook, dat je de eerste noten van een liedje hoort en meteen het liedje herkent en zelfs nog weet welk dansje erbij hoorde? Ik doe even een testje met je. Weet je welke dit is? Tralalala, tweedelididi….

Roots Syndicate – Mockin’ Bird Hill

 

Laura Pausini – La Solitudine

 

Jody Bernal – Que si que no

 

Luis Fonsi en Daddy Yankee – Despacito

 

Las Ketchup – Ketchup song

 

Andre Hazes – Zomer

 

Lou Bega – Mambo no5

 

Kaoma – Lambada

 

Wham – Club Tropicana

 

Bryan Adams – Summer Of ’69

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit