Een vast vakantieadresje is juist heel normaal 

 

Ga je élk jaar terug naar hetzelfde Griekse eiland, aan hetzelfde Griekse baaitje, met dezelfde Griekse mensen, in hetzelfde Griekse hotel? Uuuh, ja. Mensen vinden dit lastig, ik helemaal niet.

 

Eén keer per jaar land ik in mijn vertrouwde omgeving om flink te lummelen, te constateren dat alles onveranderd is bij ons lievelingsfamilierestaurant en om in een grote berg gegrilde aubergines te duiken. Uit de reacties leek het soms alsof ik tot een uitstervend ras behoorde, maar nu blijkt dat 72 (!) procent van de vakantiegangers zonder twijfel weer teruggaat naar het allerlaatste adresje. Ha, dat is nieuws waar ik als vakantierecidivist iets mee kan.

 

De redenen van de terugkeer lopen trouwens wel een beetje uiteen. Zo wil 47 procent terug omdat ze zich thuis voelen (snap ik) en 27 procent wil terug omdat ze niet alles gezien hebben (snap ik ook, zelfs na vier keer ja), blijkt uit het onderzoek van Vakantiediscounter. Waarom we verder graag same old, same old willen? Door het onderkomen, want 79 procent van de reizigers boekt bij voorkeur hetzelfde hotel en dat is te danken aan de puike service. 

 

Dus als mensen niet snappen waarom je dit jaar alvast weer hetzelfde adresje vastlegt, schuif dit onderzoek dan maar even onder hun neus. Het is toegestaan en acht van de tien mensen die je vandaag nog ziet wil ook gewoon terug, ook al zeggen ze heel stoer van niet. Ga ik ondertussen even op Griekse les, want de locals vinden inmiddels dat ik dat hoor te spreken. 

Door: Adeline Mans

Afbeelding van Adeline Mans