Dit bedrag per maand verdienen maakt je het gelukkigst

 

Ik word er altijd een beetje chagrijnig van, van die onderzoeken die zeggen: geld maakt niet gelukkig.

 

 

Ja, maar ja, denk ik dan, ik huil liever in een vrijstaande villa in Amsterdam dan in een zes onder één dak in Hutteputteveen.

 

Geld maakt het leven nu eenmaal makkelijker. Heb je elke maand te weinig om uit te geven en om lekker je ding te doen, dan word je daar toch geen vrolijker mens van, denk ik zo. Dus geld maakt misschien niet gelukkig, het maakt wel gelukkiger. En geen geld maar al helemaal niet gelukkig, zeg maar. Maar goed. Wat is nu eigenlijk het beste salaris dat je kunt krijgen? Ik hoor je denken: TONNEN! VIER TON! ZES MILJOEN! Niets van waar. Uit onderzoek blijkt namelijk dat het beste salaris voor een fulltime baan 2.117 euro per maand is.

 

Van dit bedrag kun je namelijk lekker leven. Je kunt een dak boven je hoofd betalen, een goed glas vino in het weekend, een keer uit eten, boodschappen bij de Appie, dat idee. Er is wat geld om van te shoppen. Belangrijk. En: er blijft misschien nog wat over om te sparen. Daarom is dit volgens velen het ideale bedrag om maandelijks op je rekening gestort te krijgen.

 

Overigens verschilt het wel een beetje per leeftijd. Zo vinden mensen onder de 34 jaar een salaris van 1800 euro per maand ook allang best. Kunnen ze ook goed mee vooruit. Maar ben je tussen 35 en 54 jaar oud, dan heb je wat meer nodig om o so happy te zijn: €2.339,- per maand. Maar in ieder geval geen tienduizenden euro’s dus. Dat hebberige is nergens goed voor, blijkt. En niet nodig dus om gelukkiger te worden. Maar ja, als je dit als salaris krijgt in die villa in Amsterdam is dat tóch leuker dan die zes onder een kap in… Toch?

Door: Redactie Amayzine.com