Een lief liedje voor Bibian

 

Als er iemand ons voordeed hoe je kunt leven is het Bibian Mentel.

 

 

Hoewel ik wist dat het zou gebeuren, schrok ik gisteren toch toen bekend werd dat Bibian Mentel was overleden. Veel sneller dan ik had gedacht, want hoewel de dood al jaren op de loer lag komt hij toch onverwacht. Ook al is alles gezegd en gedaan.

 

Hoe blijf je optimistisch als je al vijftien keer de diagnose kanker hebt gekregen? De meervoudig paralympisch kampioen snowboarden wist er keer op keer weer wat van te maken, door te kiezen voor het leven. Bibian raakte ook mij met haar immer positieve instelling. Zeker het afgelopen jaar als ik weer eens liep te simmen over een regenachtige dag, de coronamaatregelen of als er iets mislukte. Vaak zag ik op zo’n dag haar foto ergens in de media verschijnen en dan wist ik weer dat het ook anders kan.

 

Iemand die ook erg onder de indruk van Bibian raakte is singer-songwriter Ruben Annink. Hij leerde haar kennen tijdens de opnames van het televisieprogramma ‘De 3 sterren camping’ en haar positieve mindset inspireerde hem om een liedje voor haar te schrijven waar hij haar positieve quotes in verwerkte: ‘Je zal zien dat het morgen lukt misschien’.

 

 

 

‘Wil je slagen moet je werken, maar ik beklim die bergen met een lach’, inspiratie voor iedereen die er af en toe doorheen zit. Het liedje is inmiddels uitgebracht en een deel van de opbrengst gaat naar de Mentelity Foundation, de stichting die kinderen en jongvolwassenen met een lichamelijke uitdaging ondersteunt in sport.

 

Juist door haar positieve instelling heeft Bibian al die jaren dat ze ziek was echt geleefd, zonder de franje en de poespas. Juist puur, daar waar het om gaat. Met de mensen die haar lief zijn en met een grote lach om haar mond. Zo kan het dus ook.

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit