Lekker soepje vandaag?

Moet je deze eens proberen. Van knolselderij.   
 

 

Vaak is bij mij soep een dingetje voor als ik niet zoveel zin heb om te koken. Net als een salade of een pasta. En als ik dan toch bezig ben, maak ik hem soms ineens best lekker. Lekker koken is toch leuker dan zomaar koken tenslotte.

 

Deze knolselderijsoep is best lekker. Ik heb hem ooit van Marlies Batelaan geleerd.

 

Je hebt nodig

  • 3 fijngesneden sjalotjes
  • 2 el olijfolie
  • 600 gram knolselderij in blokjes
  • Een liter groentebouillon (sorry Janny, ik pak even een blokje)
  • Een takje rozemarijn
  • 2 blaadjes laurier
  • 4 el fijngesneden zwarte olijven
  • 3 el geknipte bieslook 

 

Zo maak je hem

De sjalotjes 5 minuten zachtjes bakken in de olijfolie, dan de knolselderij erbij en die nog 5 minuten zachtjes laten meebakken. Bouillon erbij met rozemarijn en laurier. 20 minuten zachtjes koken. Rozemarijn en laurier dan eruit en de

 

 

soep pureren met de staafmixer. En dan een schepje olijven in het midden en bieslook losjes eroverheen gestrooid.

 

Door: Franska

Afbeelding van Franska