Een heel goede­morgen voor jou

 

Die van mij kan eigenlijk al niet meer stuk. Ik ben in Italië, met mijn meisjes bij mijn ouders, en ik zit ook nog eens in het zonnetje.

 

Eigenlijk heb ik mezelf uitgeboekt voor geschreven activiteiten deze week, maar los van het feit dat ik van mijn werk houd en ik het leuk vind om jou iets te schrijven, heeft het ook met de maandag te maken. Maandag op vakantie voelt toch als een werkdag. Dan wil ik de ijskast uitruimen, een wasje draaien en zwiep ik met de Italiaanse bezem door de kamer. Ken je dat? Het leven om je heen begint (ik hoor in ieder geval allerhande agrarische apparaten om me heen loeien), ik weet dat mijn collega’s aan het werk zijn en dat mijn geliefde alweer in de auto zit met een lange werkdag in het vooruitzicht. Dan kan ik gewoon niet in horizontale stand zitten. Er moet even gebuffeld worden.

 

Nu snort de wasmachine, heb ik twee stukjes geschreven, de kamer gezogen en de bedden opgemaakt, dus nu mag ik voorzichtig misschien weleens gaan nadenken over waar we gaan lunchen. 

 

Dat heb ik nu wel verdiend, vind je niet?

 

Ik wens je een mooie dag,

May

 

Door: May-Britt Mobach

Afbeelding van May-Britt Mobach