Een bruids­jurk van…

Toilet­papier?

 

De ultieme manier om voor net iets minder aan een prachtige bruidsjurk te komen…

 

Heb je even geen geld voor al die peperdure bruidsjurken? Geen stress. Je kan het ook gewoon zelf maken van toiletpapier. Voor 77 rollen heb je al eentje. Een spotprijsje!

 

Het bewijs dat het kan is te zien in de ‘Toilet Paper Wedding Dress Contest’ in Amerika. De wedstrijd vond vorige week plaats. En wat mij nog het meest opviel was het eindresultaat. De jurken waren ieder stuk voor stuk prachtig.

 

Het was dit jaar de veertiende editie van de toch wel bijzondere wedstrijd. De jury bekeek vakkundig elke bruidsjurk die de ontwerpers hadden opgestuurd. Er werd gelet op precisie, creativiteit, originaliteit, vakmanschap en de hoeveelheid gebruik van toiletpapier. Dit kan tot wel 77 toiletrollen per jurk oplopen. De tien beste jurken verdienden een plek in de grote finale die in New York zal zijn.

 

De jurk die op de eerste plek was geëindigd heeft maar liefst tienduizend dollar gewonnen. De tweede kreeg vijfduizend dollar en de derde plek 2500 dollar. De publieksfavoriet kreeg duizend dollar. Zo, dat is best een leuke winst na alleen het inkopen van toiletpapier, naalden, draden, lijm en misschien een schaar. Als je die dan niet al thuis hebt liggen. Maar goed, zo’n bedrag hebben ze zeker verdient als je even nadenkt over hoeveel tijd en moeite (en wc-rollen) ze in hun jurken hebben gestopt. Toch wel zeker een hele prestatie. Want wat zijn ze prachtig. Kijk maar…

 

 


 


 


 


 

Door: Danique ten Boer