Elke dag pizza eten!

 

Moet kunnen en met dit boek maak je de allerlekkerste en speciale pizza’s. Winnen?

 

De pizzabijbel. Jazeker. Alles over pizza’s staat erin. Van hoe je het lekkerste deeg maakt tot de meest gekke pizza-toppings. Van sommige combinaties wist ik echt niet dat het lekker kon zijn. Totdat ik de pizzabijbel in handen kreeg! Vrijdag heb ik al een lekker recept met je gedeeld en vandaag doe ik het gewoon nog een keer. Deze pizza is het proberen waard. Écht waar.

 

Pizza met gamba’s en avocado

 

 

Dit heb je nodig

  • 200 g pizzadeeg
  • 90 g gamba’s, gekookt en gepeld
  • 120 g avocado, in blokjes
  • 1 tomaat, in kleine partjes
  • extra vergine olijfolie
  • peper en zout naar smaak

 

Zo maak je het

1 Verwarm de gas-/elektrische oven voor op 250 °C of de houtoven op 350 °C. Gebruik bij een gas-/elektrische oven bij voorkeur een pizzasteen. 2 Bestuif het werkblad ruim met maïzena of bloem en leg het deeg erop. Vorm de pizzabodem. Haal de pizza van het werkblad om het meel te verwijderen, zodat het niet mee de oven in gaat.

3 Plaats de pizza terug op het werkblad en stretch hem eventueel nog eenmaal naar de juiste grootte en vorm.
4 Verdeel de gamba’s, avocado en tomaat over de pizza. Besprenkel met olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
5 Pak de pizza met een pizzaschep op en plaats hem in de oven. Zorg er bij een gas-/elektrische oven voor dat de ovendeur zo kort mogelijk open is. Bak de pizza in 4 tot 7 minuten af in een gas-/elektrische oven of in 2 tot 3 minuten in een houtoven. Draai bij gebruik van een houtoven de pizza meerdere malen voor een egale kleur.
6 Schep de pizza uit de oven en snijd hem op een houten plank.

 

Wil je dit boek winnen?

 

Gewoon even reageren op het Facebook-bericht over deze win-actie en vertel even wat je favoriete pizza is. Geen Facebook? Doe dan een mailtje naar winnen@franska.nl. Morgen maak ik de winnaar bekend.

 

 

Pizzabijbel

Simon Giaccotto

€29,99

Uitgeverij Carrera

 

 

Door Meagan Suares

 

Meagan is redacteur bij Franska.nl. Ze woont in een studentenhuis in hartje Amsterdam met 6 gillende huisgenoten. Studentenmaaltijden vindt ze maar niks, dus staat ze gewoon elke avond in de keuken voor iedereen te koken. Ze is dol op reizen, gezelligheid, lekker eten, drinken en ‘af en toe’ sporten.