We love pizza!

Lekker bankavondje? Deze pizza met tonijn en cherrytomaatjes mag dan niet ontbreken!

 

De pizzabijbel is mijn nieuwe favoriet. De lekkerste pizzarecepten en er wordt ook nog eens uitgelegd hoe je het perfecte pizzadeeg maakt. Stiekem doen wij het vandaag even makkelijk en gebruiken we kant-en-klaar pizzadeeg….

 

Dit heb je nodig

 • 200 g pizzadeeg
 •  80 g verse mozzarella, gestript en uitgelekt
 •  115 g tonijn in olie
 •  6 cherrytomaatjes, in kwarten
 •  ½ takje rozemarijn
 •  fleur de sel

 

Zo maak je het

 1. Verwarm de gas-/elektrische oven voor op 250 °C of de houtoven op 350 °C. Gebruik bij een gas-/elektrische oven bij voorkeur een pizzasteen.
 2. Bestuif het werkblad ruim met bloem en leg het deeg erop. Vorm de pizzabodem. Haal de pizza van het werkblad om het meel te verwijderen, zodat dit niet mee de oven in gaat. Plaats de pizza terug op het werkblad en stretch hem eventueel nog eenmaal naar de juiste grootte en vorm.
 3. Verdeel de mozzarella over het deeg. Voeg vervolgens de uitgelekte tonijn en de cherrytomaatjes toe, pluk de naalden van het takje rozemarijn en verdeel ook deze over de pizza. Breng op smaak met fleur de sel.
 4. Pak de pizza met een pizzaschep op en plaats hem in de oven. Zorg er bij een gas-/elektrische oven voor dat de ovendeur zo kort mogelijk open is. Bak de pizza in 4 tot 7 minuten af in een gas-/elektrische oven of in 2 tot 3 minuten in een houtoven. Draai ‘m bij gebruik van een houtoven meerdere malen voor een egale kleur.
 5. Schep de pizza uit de oven en snijd hem op een houten plank.

 

Buon appetito!

 

Door Meagan Suares

 

Meagan is redacteur bij Franska.nl. Ze woont in een studentenhuis in hartje Amsterdam met 6 gillende huisgenoten. Studentenmaaltijden vindt ze maar niks, dus staat ze gewoon elke avond in de keuken voor iedereen te koken. Ze is dol op reizen, gezelligheid, lekker eten, drinken en ‘af en toe’ sporten. 

 

Pizzabijbel – Simon Giaccotto – 29,99 – Uitgeverij Carrera