Door andere ogen kijken

 

‘Omtänksam’ betekent in het Zweeds ‘attent’. En dat is precies wat IKEA wil zijn met hun nieuwe collectie.

 

Door op een andere manier naar voorwerpen te kijken die je iedere dag door je handen laat gaan, zagen de ontwerpers van IKEA dat mensen soms moeite hebben om de simpelste dingen te gebruiken. Dan kan zijn omdat je oud wordt en last krijgt van de gewrichten, door een blessure of omdat je bijvoorbeeld een handicap hebt.

 

De normaalste dingen zijn dan niet zo normaal meer om te doen. En zoiets simpels als het aantrekken van schoenen of het vasthouden van een glaasje water kan dan een hele klus zijn. Vandaar dat IKEA juist alledaagse producten onder de loep heeft genomen en een collectie op de markt brengt met allerlei fijne spulletjes voor mensen die wel een klein steuntje in de rug kunnen gebruiken.

 

 

Zo is er een extra lange schoenlepel gemaakt, waardoor je niet meer hoeft te bukken om je schoenen aan te trekken.

Stoelen waar je net even makkelijker uit op kunt staan. Een lekker kussentje voor in je rug en een opener voor van die lastige dekseltjes op glazen potjes, gemaakt van antislipmateriaal. Ook handig voor de keukenklunzen onder ons.

 
Heel attent dus van IKEA, deze collectie. Ik vind dat ze hier wel een dikke pluim voor verdienen. En ook daar hebben ze iets op gevonden. Kijk maar eens naar deze prachtige vaas.

 

 

Niet alleen houd je hem door dit ontwerp veel makkelijker vast, de bloemen staan er ook hartstikke mooi in. Hoe bedenk je het, en het is zo simpel! Een keer door andere ogen kijken levert veel op.
 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit