Donsjes

Elke vrijdag vlogt Anita over haar beautygeheimen.
Deze week laat ze zien hoe ze haar snor en baard laat weghalen.

 

Naarmate ik ouder word, krijg ik meer haar in mijn gezicht. Mijn Turkse schoonheidsspecialiste, die mijn wenkbrauwen bijhoudt, stelde een jaar geleden voor mijn snor en baard ook weg te halen. In eerste instantie dacht ik dat ze niet goed wijs was. Hoezo baard en snor? Maar ik bleek behoorlijk wat haar in mijn gezicht te hebben. En nu laat ik mijn snor regelmatig weghalen, en mijn baard gaat er zo’n drie keer per jaar af.

 

Ik heb lang gedacht dat dit soort ontharingstechnieken juist was voor vrouwen met donkere (en stugge) haren. Maar dat is niet waar, ook blonde vrouwen kunnen heel wat haar op hun gezicht hebben. Zonder al dat overtollige haar is mijn huid gladder, en daardoor lijkt mijn gezicht stralender en jonger. Bijkomend voordeel is dat de make-up mooier blijft zitten.

 

Ik laat deze behandeling doen in Amsterdam-Oost, maar door het hele land zijn er Turkse en Marokkaanse schoonheidssalons waar je terechtkunt.

 
Als je nu denkt: dat ga ik ook doen, kijk dan wel even eerst naar de video, want het is niet geheel pijnvrij.

 

 

 

Anita Willemars volgt al ruim 25 jaar alle trends op de voet. Voor Franska.nl vlogt ze wekelijks over nieuwe beautyproducten en laat ze zien wat wel en zeker ook wat niet werkt.

Fotografie: Esmee Franken. Visagie: Linda van Iperen. Haarstylist: Mandy Huijs.

Witte balk met bol Anita